Γαλλία: Τη Δευτέρα ξεκινά η εκκένωση της «Ζούγκλας» του Καλαί

Γαλλία: Τη Δευτέρα ξεκινά η εκκένωση της «Ζούγκλας» του Καλαί

Πάνω από 7.000 πρόσφυγες θα μετακινηθούν, εκ των οποίων 1.300 ασυνόδευτα παιδιά - Όλο το σχέδιο των γαλλικών αρχών

Γαλλία: Τη Δευτέρα ξεκινά η εκκένωση της «Ζούγκλας» του Καλαί
Σε κατάσταση «πολεμικής ετοιμότητας» έχει τεθεί η γαλλική αστυνομία, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, τη Δευτέρα το πρωί θα ξεκινήσει η εκκένωση της «Ζούγκλας» του Καλαί.

Πάνω από 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες είναι προγραμματισμένο να μετακινηθούν, σε μία τεραστίων διαστάσεων επιχείρηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το πρωί, τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το σχέδιο, η διαδικασία της εκκένωσης θα διαρκέσει τρεις ημέρες, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για μεγαλύτερο διάστημα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε πρώτη φάση, οι 7.000 άνθρωποι θα μεταφερθούν σε μία αποθήκη 3.000 τ.μ., την οποία νοίκιασαν οι γαλλικές αρχές. Σε δεύτερη φάση, θα ζητηθεί από τους
πρόσφυγες
Κλείσιμο
να δηλώσουν σε ποια κατηγορία ανήκουν. Η μία κατηγορία αφορά εκείνους που επιθυμούν να μεταφερθούν και σε ποιο σημείο. Η δεύτερη κατηγορία αφορά τις ευάλωτες ομάδες. Η τρίτη κατηγορία αφορά τις οικογένειες και η τέταρτη τα ασυνόδευτα παιδιά. Η τελευταία αυτή κατηγορία θα παραμείνει για λίγες ημέρες στο Καλαί, ώστε να υπάρξει μέριμνα για το τι μέλλει γενέσθαι και να μην βρίσκονται σε ένα κλειστό μέρος με χιλιάδες ενήλικες.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν σε δύο τοποθεσίες. Ανάλογα με την επιλεγμένη περιοχή, θα τους φορεθούν βραχιολάκια με τα αντίστοιχα χρώματα. 

Την πρώτη ημέρα θα μεταφερθούν με 60 λεωφορεία και τις υπόλοιπες δύο με 45 την καθεμιά. Μετά τον δεύτερο προορισμό τους, που θα γίνει η πιστοποίηση, θα χωριστούν σε ομάδες, που θα μεταφερθούν σε όλες τις προσφυγικές εγκαταστάσεις της χώρας, εκτός από τη Λιλ και την Κορσική. 

Οι ανήλικοι στο Καλαί υπολογίζονται σε 1.300 και αναμένεται να τους δοθούν ειδικά προνόμια, αποκτώντας προβάδισμα στη μεταφορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανάλογα με την περίπτωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης