Εκκενώθηκε το αεροδρομίο City στο Λονδίνο μετά από χημικό ατύχημα

Εκκενώθηκε το αεροδρομίο City στο Λονδίνο μετά από χημικό ατύχημα

Τουλάχιστον 26 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα - Δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο - Δεκάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στο διάδρομο απογείωσης, άλλοι εγκλωβίστηκαν στα αεροσκάφη

Εκκενώθηκε το αεροδρομίο City στο Λονδίνο μετά από χημικό ατύχημα
Στην εκκένωση του αεροδρομίου London City στην πόλη της Βρετανίας προχώρησαν λίγο πριν τις 16:30 (τοπική ώρα) οι βρετανικές αρχές, μετά από συναγερμό για εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις, η οποία προήλθε από χημικό ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες άνθρωποι έχουν οδηγηθεί εκτός του αεροδρομίου, ενώ μεγάλος αριθμός βρίσκεται στο διάδρομο απογείωσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου επιβεβαίωσε την εκκένωση του αεροδρομίου, απέφυγε ωστόσο να δώσει μία εκτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, εντοπίστηκε μπουκάλα γκαζιού μέσα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, χωρίς να έχουν προκύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Γύρω στις 19:15 (τοπική ώρα), οι βρετανικές αρχές ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και ανακοίνωσαν ότι το αεροδρόμιο είναι ασφαλές.
Κλείσιμο



Στο αεροδρόμιο βρίσκεται και μονάδα αντιμετώπισης χημικών καταστροφών, γεγονός που αποδεικνύει πως η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις προήλθε από χημικό ατύχημα, η σοβαρότητα του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί από τις βρετανικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν βρετανικά δίκτυα, περίπου 26 άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, ενώ δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής καθώς ένιωσαν αδιαθεσία. Συνολικά στις εγκαταστάσεις βρίσκονταν πάνω από 500 άτομα, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του αεροδρομίου.

Αυτή την ώρα έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Λονδίνου, ενώ είναι άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι με τους επιβάτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αεροσκάφη, τα οποία βρίσκονταν σε διαδικασία απογείωσης.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης