Επιτέλους, η πρώτη αντίδραση του Μπομπ Ντίλαν στη βράβευσή του με το Νόμπελ

Επιτέλους, η πρώτη αντίδραση του Μπομπ Ντίλαν στη βράβευσή του με το Νόμπελ

O... ακριβοθώρητος καλλιτέχνης αποφάσισε να αναγνωρίσει τελικά την τιμή που του έγινε, με μια ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπό του

Επιτέλους, η πρώτη αντίδραση του Μπομπ Ντίλαν στη βράβευσή του με το Νόμπελ
Μετά από μια άνευ προηγουμένου σιωπή και αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες από τη σουηδική ακαδημία να επικοινωνήσει με τον φετινό νικητή του Νόμπελ Λογοτεχνίας, Μπομπ Ντίλαν, εμφανίστηκε επιτέλους η πρώτη ένδειξη ότι ο διάσημος τραγουδοποιός αναγνωρίζει και αποδέχεται τη μεγάλη αυτή διάκριση.

Η επιλογή του Αμερικανού θρύλου να μην σχολιάσει το παραμικρό σχετικά με την βράβευσή του σε διάφορες live εμφανίσεις του που πραγματοποιήθηκαν κανονικά μέσα στην εβδομάδα είχαν προκαλέσει αίσθηση στα διεθνή ΜΜΕ, με πολλούς να «μεταφράζουν» τη σιωπή του ως «σνομπάρισμα» των βραβείων. Επιπλέον, ο Ντίλαν απέφευγε -και αποφεύγει ακόμα - συστηματικά να απαντήσει στις κλήσεις της σουηδικής ακαδημίας, κάτι που ενίσχυει τις φήμες για απόρριψη του βραβείου.

Ωστόσο, ο... ακριβοθώρητος καλλιτέχνης αποφάσισε να αναγνωρίσει τελικά την τιμή που του έγινε, με μια ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπό του για την προώθηση ενός βιβλίου με στίχους του. Εκεί, ο 75χρονος τραγουδοποιός αναφέρεται για πρώτη φορά ως «Κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας» και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα, στην κορυφή της σελίδας.

Την αλλαγή στον ιστότοπο εντόπισε πρώτο το σουηδικό site Aftonbladet, χαρακτηρίζοντας την ανωτέρω πρόταση ως πρώτο «σημάδι ζωής» από το μοναχικό είδωλο της φολκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο μόνος που απέρριψε με τη θέλησή του ένα Νόμπελ Λογοτεχνίας ήταν ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν-Πολ Σαρτρ το 1964. Τότε, είχε γράψει μάλιστα και μια επιστολή προς τη σουηδική ακαδημία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ένας συγγραφέας δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψει στον εαυτό του να μετατραπεί σε θεσμό» ακόμα και όταν αυτό γίνεται με τον πιο τιμητικό τρόπο. Ωστόσο, παρότι ο Σαρτρ αρνήθηκε το βραβείο, η Σουηδική Ακαδημία τον καταχώρισε ως νικητή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης