Η Θάτσερ ψηφίστηκε ως η χειρότερη πρωθυπουργός της Βρετανίας!

Η Θάτσερ ψηφίστηκε ως η χειρότερη πρωθυπουργός της Βρετανίας!

Έλαβε το 24% των ψήφων της Ένωσης Ιστορικών της χώρας και ακολούθησε ο Κάμερον με 22% και ο Νέβιλ Τσάμπερλεϊν με 17%

Η Θάτσερ ψηφίστηκε ως η χειρότερη πρωθυπουργός της Βρετανίας!
Η Ένωση Ιστορικών της Βρετανίας, με δημοσκόπηση ανάμεσα στα μέλη της, αναζήτησε τις απόψεις τους για τους τελευταίους 19 πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου που ηγήθηκαν της χώρας από το 1916 έως το 2016. 

Σε μία σκληρή μάχη τη θέση του χειρότερου ηγέτη της χώρας την τελευταία εκατονταετία την κέρδισε η Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία έλαβε το 24% των ψήφων και ακολούθησε ο Κάμερον με 22% και ο Νέβιλ Τσάμπερλεϊν με 17%.

«Η Θάτσερ κατέστρεψε πολλά καλά πράγματα στην κοινωνία, και δημιούργησε πολλά άσχημα, άφησε ένα κοινωνικό και ηθικό κενό στο οποίο οι εγωιστές πλούσιοι και οι υπερβολικά τυχεροί μπορούν να δράσουν καταστρέφοντας ακόμη περισσότερο τις ανάγκες όλων των υπολοίπων» λέει η ιστορικός Emma Darwin. 

Κλείσιμο
«Η πολιτική της Θάτσερ ενθάρρυνε τις χειρότερες συμπεριφορές σε όλους τους τομείς και ακόμη θερίζουμε τη δηλητηριώδη σπορά της», έγραψε η ιστορικός Catherine Hokin. 

Η πρώην επικεφαλής της Ένωσης Manda Scott, ψήφισε Θάτσερ, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, του νεοφιλελευθερισμού, της αποβιομηχανοποίησης και της ιδεολογίας της ελεύθερης αγοράς. 

Για τον Κάμερον τόνισε ότι είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους, που έφερε την Βρετανία αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 75 ετών. 

Στην τέταρτη θέση, μετά τον Τσάμπερλεϊν, κατατάχθηκε ο Τόνι Μπλερ με το 11% των ψήφων και ακολούθησαν οι Γκόρντον Μπράουν και Έντουαρντ Χιθ με 8%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης