Ταϊλάνδη: Ανάγκασαν γυναίκα να γονατίσει δημοσίως και να προσκυνήσει εικόνα του νεκρού βασιλιά

Ταϊλάνδη: Ανάγκασαν γυναίκα να γονατίσει δημοσίως και να προσκυνήσει εικόνα του νεκρού βασιλιά

Η 43χρονη κατηγορήθηκε ότι δημοσίευσε προσβλητικά σχόλια στο διαδίκτυο ενώ ενδέχεται να ακολουθήσει και δεύτερη τιμωρία αν καταδικαστεί για προσβολή νεκρού 

Ταϊλάνδη: Ανάγκασαν γυναίκα να γονατίσει δημοσίως και να προσκυνήσει εικόνα του νεκρού βασιλιά
Μια γυναίκα από την Ταϊλάνδη αναγκάστηκε να γονατίσει μπροστά στο πορτρέτο του αποθανόντος βασιλιά Bhumibol Adulyadej με την κατηγορία ότι τον προσέλαβε. Το περιστατικό συνέβη έξω από αστυνομικό τμήμα στο νησί  Koh Samui.

Η γυναίκα συνελήφθη και η τιμωρία της ήταν δημόσια. Δύο αστυνομικοί την ανάγκασαν να γονατίσει και να προσευχηθεί στη μνήμη του. Το εξαγριωμένο πλήθος που παρακολουθούσε κρατούσε φωτογραφίες του βασιλιά και απαιτούσε από τη γυναίκα να ζητήσει γονυπετής συγγνώμη.

Η 43χρονη Umaporn Sarasat, ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης, φέρεται σύμφωνα με τις κατηγορίες να δημοσίευσε προσβλητικά σχόλια στο διαδίκτυο ενώ ενδέχεται να ακολουθήσει και δεύτερη τιμωρία αν καταδικαστεί για προσβολή νεκρού. 


Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, οι αρχές ζητούν από τον κόσμο να δείξει ψυχραιμία καθώς έχει αρχίσει ένα κίνημα εναντίον όσων δεν φοράνε μαύρα σε ένδειξη πένθους για το χαμό του μονάρχη. 

Καθώς τα μαύρα ρούχα έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται από τα ράφια των καταστημάτων, οι αρχές ζητούν να υπάρξει κατανόηση απέναντι σε όσους δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν καινούργια ρούχα.

Αρκετές ξένες κυβερνήσεις έχουν προειδοποιήσει με ταξιδιωτική οδηγία τους πολίτες που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη να αποφύγουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα μπορούσε να ερμηνευθεί από τους ντόπιους ως προσβλητική απέναντι στο πένθος τους και τον βασιλιά. 

Την Παρασκευή, αστυνομία και στρατιώτες χρειάστηκε να παρέμβουν στο Πουκέτ προκειμένου να διαλύσουν ένα εξαγριωμένο πλήθος που επιχειρούσε να λιντσάρει κάποιον με την κατηγορία πως χλεύασε τον βασιλιά. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης