Συγκλονίζει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων: Καθολικός ιερέας με βίασε όταν ήμουν παιδί

Συγκλονίζει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων: Καθολικός ιερέας με βίασε όταν ήμουν παιδί

Αποκάλυψε ότι αυτό συνέβη το 1950, ενώ παρακολουθούσε μια δοξολογία Ιησουιτών σε σχολική δράση - Καταγγέλλει ότι δεν ήταν ο μόνος που έπεσε θύμα, ωστόσο δεν ανέφερε το περιστατικό από φόβο

Συγκλονίζει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων: Καθολικός ιερέας με βίασε όταν ήμουν παιδί
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε! Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει στην παιδική του ηλικία έπεσε θύμα βιασμού από Καθολικό ιερέα, μια τραυματική εμπειρία που τον στιγμάτισε και άλλαξε την πορεία και τις επιλογές της ζωής του. 

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera εκμυστηρεύεται ότι αυτή η βάναυση εμπειρία διαμόρφωσε τα πιστεύω του και τις πολιτικές του θέσεις. 

Κλείσιμο


Ο εθνικολαϊκιστής πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε, γνωστός με το προσωνύμιο «τιμωρός», 
διάσημος για το απύλωτο στόμα του και τον «άγριο πόλεμο» που έχει κηρύξει στα ναρκωτικά, στη διαφθορά και στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό εξομολογείται από καρδιάς τον τρόπο με τον οποίο ένας βιασμός διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του.

Δικηγόρος, πρώην εισαγγελέας και δήμαρχος της πόλης Νταβάο επί 22 χρόνια, ο 71 ετών Ροντρίγκο Ντουτέρτε είναι ο πλέον ανορθόδοξος άνθρωπος που έχει κληθεί να αναλάβει την εξουσία στις Φιλιππίνες. 

Αμφιλεγόμενος και χαρισματικός, σαγήνευσε τα πλήθη με τη λαϊκίστικη ρητορική του. 

Τον αποκαλούν «τιμωρό», επειδή μείωσε δραστικά την εγκληματικότητα στο Νταβάο. 

Δεσμεύτηκε να κάνει το ίδιο και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα, μέσα σε 3 έως 6 μήνες.

Η πρώτη φορά που μίλησε ανοιχτά για το βιασμό του στην παιδική του ηλικία ήταν τον Δεκέμβριο του 2015 σε μια συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει η Daily Mail. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αυτό συνέβη το 1950, ενώ παρακολουθούσε μια δοξολογία Ιησουιτών σε σχολική δράση. 

Καταγγέλλει δε, ότι δεν ήταν ο μόνος που έπεσε θύμα, ωστόσο δεν ανέφερε το περιστατικό από φόβο. «Ημουν νέος και φοβόμουν. Πώς να ξεστομίσεις ένα τέτοιο περιστατικό και σε ποιον», περιγράφει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης