Γερμανία: Ο Ερντογάν ζητά να ανασυρθεί από το αρχείο η υπόθεση του κωμικού που τον γελοιοποίησε

Γερμανία: Ο Ερντογάν ζητά να ανασυρθεί από το αρχείο η υπόθεση του κωμικού που τον γελοιοποίησε

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Τούρκο πρόεδρο κατέθεσε έφεση εναντίον της απόφασης που έβαζε στο αρχείο τη δίωξη σε βάρος του καλλιτέχνη

Γερμανία: Ο Ερντογάν ζητά να ανασυρθεί από το αρχείο η υπόθεση του κωμικού που τον γελοιοποίησε
Ένας δικηγόρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
κατέθεσε έφεση στην απόφαση των γερμανικών δικαστικών αρχών να θέσουν στο αρχείο τη δίωξη σε βάρος του καλλιτέχνη που είχε διαβάσει στην τηλεόραση ένα σατιρικό και προσβλητικό ποίημα για τον Τούρκο πρόεδρο, γνωστοποίησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Ο γενικός εισαγγελέας στο Κόμπλεντς θα επανεξετάσει τα στοιχεία της υπόθεσης και θα αποφανθεί επί της προσφυγής, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα στην δυτική πόλη Μάιντς.

Κλείσιμο
Την προηγούμενη εβδομάδα οι δικαστικές αρχές της Γερμανίας τόνισαν πως τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι δεν αποδείχτηκε κάποια εγκληματική ενέργεια από τον κωμικό Γιαν Μπέχμερμαν.

Για τις εισαγγελικές αρχές, «η συσσώρευση εντελώς υπερβολικών χαρακτηρισμών» στο ποίημα καταδεικνύει ότι επρόκειτο για σάτιρα και όχι για "σοβαρή επίθεση" εναντίον του Τούρκου προέδρου.

Ο Ερντογάν είχε καταθέσει την αγωγή τον Μάρτιο έπειτα την ανάγνωση από τον Μπέχμερμαν στην τηλεόραση ενός σατιρικού ποιήματος που μεταξύ άλλων χαρακτήριζε τον Ερντογάν παιδεραστή και κτηνοβάτη.

Η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων (DJV) επέκρινε σήμερα την απόφαση του Ερντογάν να προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης. «Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι μόνος ένας ενεργά εχθρός της ελευθερίας του Τύπου, αλλά επίσης αποδεικνύει ότι δεν ξέρει να χάνει», τόνισε ο επικεφαλής της Ένωσης Φρανκ Ούμπεραλ.

Η υπόθεση προκάλεσε σοβαρή κρίση στις γερμανοτουρκικές σχέσεις, την περασμένη άνοιξη, με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να επιτρέπει στην εισαγγελία, βασιζόμενη σε έναν παμπάλαιο νόμο, να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Μπέχμερμαν για «προσβολή ενός εκπροσώπου ξένου κράτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης