Εκτροχιασμός τρένου στο Λονγκ Άιλαντ με 29 τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου στο Λονγκ Άιλαντ με 29 τραυματίες

Δεν λειτουργεί η γραμμή -Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινισθεί εάν ο συρμός εργασιών ήταν σταματημένος τη στιγμή της σύγκρουσης
   

Εκτροχιασμός τρένου στο Λονγκ Άιλαντ με 29 τραυματίες
Επιβατηγό τραίνο των Σιδηροδρόμων του Λονγκ Άιλαντ εκτροχιάσθηκε χθες κοντά στην κοινότητα του Νιου Χάιντ Παρκ, στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 29 άνθρωποι και να διακοπεί η λειτουργία των συρμών και στις δύο κατευθύνσεις της νευραλγικής γραμμής, ανακοίνωσαν σήμερα σιδηροδρομικοί υπεύθυνοι.

Προς ώρας δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τις συνθήκες του ατυχήματος, το οποίο συνέβη περί τις 21.00 ( 04.00 ώρα Ελλάδος σήμερα), όταν το επιβατηγό τραίνο εμβόλισε συρμό εργασιών περίπου 32 χλμ ανατολικά του Μανχάταν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινισθεί εάν ο συρμός εργασιών ήταν σταματημένος τη στιγμή της σύγκρουσης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομητείας του Νάσαου, οι 29 τραυματίες νοσηλεύονται ήδη με τραύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία για τη ζωή τους, όπως κατάγματα και διάσειση. Δεκάδες
άλλοι δέχθηκαν επί τόπου ιατρικές φροντίδες για εκδορές και εκχυμώσεις.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο συρμός αποτελούμενος από 12 άμαξες και μεταφέροντας 600 επιβάτες εκινείτο με κατεύθυνση ανατολικά όταν οι πρώτες τρεις άμαξες εκτροχιάσθηκαν 800 μέτρα ανατολικά του σταθμού του Νιου Χάιντ Παρκ.



Επιβάτες του συρμού δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως είδαν σπίθες έξω από τα παράθυρα λίγο αφότου ο συρμός, ο οποίος εκινείτο έως τότε με κανονική ταχύτητα, άρχισε να κλυδωνίζεται, πρώτα ελαφρά και μετά πιο βίαια, προτού κτυπήσει κάτι και μετά σταματήσει.

Η σιδηροδρομική εταιρεία, που λειτουργεί μία από τις πιο πολυάσχολες γραμμές στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως από τον εκτροχιασμό προκλήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών και προς τις δύο διευθύνσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης