Κομισιόν: Δεν θα γίνουν συμφωνίες "alla turca" με άλλες χώρες για το προσφυγικό

Κομισιόν: Δεν θα γίνουν συμφωνίες "alla turca" με άλλες χώρες για το προσφυγικό

Το κόστος θα  είναι πολύ μεγάλο  

Κομισιόν: Δεν θα γίνουν συμφωνίες "alla turca" με άλλες χώρες για το προσφυγικό
Η Ε.Ε. δεν θέλει άλλες συμφωνίες για τους πρόσφυγες όπως με την Τουρκία. Η Κομισιόν τις απορρίπτει όπως γράφει το Spiegel που κυκλοφορεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του, ο επίτροπος για την Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν απευθύνθηκε στον Προϊστάμενο της Καγκελαρίας και Ομοσπονδιακό υπουργό Ειδικών Καθηκόντων (έτσι είναι ο επίσημος τίτλος του, "υπουργό παρά τη καγκελαρίω" θα μπορούσαμε ίσως να πούμε κάπως αδόκιμα στα ελληνικά) Πέτερ Αλτμάιερ και του τόνισε ότι είναι αντιπαραγωγικό να γίνεται συνεχώς αυτή η σύγκριση.

Η Ε.Ε. καταβάλλει στην Τουρκία τρία δισ. ευρώ για τις παροχές προς τους πρόσφυγες. Ως αντάλλαγμα η Τουρκία οφείλει να δέχεται όλους όσοι περνάνε με βάρκες στην Ελλάδα και των οποίων το αίτημα για παροχή ασύλου απορρίπτεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, η Κομισιόν ανησυχεί ότι και άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος, θα μπορούσαν να προσδοκούν και εκείνες ποσά αυτού του ύψους, εάν συνάψουν ανάλογη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα το οποίο θα είχε κόστος.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η καγκελάριος Μέρκελ έχει ταχθεί υπέρ της σύναψης ανάλογων συμφωνιών για τους πρόσφυγες και με άλλες χώρες όπως εκείνες της Β. Αφρικής. Αύριο ξεκινάει μάλιστα ένα τριήμερο ταξίδι στο Μάλι, την Αίγυπτο και την Αιθιοπία, όπου πρόκειται να συζητήσει το ζήτημα της συνεργασίας τους στο προσφυγικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης