Ο πρώην αρχιεπίσκοπος της Νοτίου Αφρικής διεκδικεί το δικαίωμα στην ευθανασία

Ο πρώην αρχιεπίσκοπος της Νοτίου Αφρικής διεκδικεί το δικαίωμα στην ευθανασία

«Ελπίζω να μου φερθούν με συμπόνια και να μου επιτραπεί να περάσω στην επόμενη φάση της ζωής μου με τον τρόπο της επιλογής μου», έγραψε ο 85χρονος Ντέσμοντ Τούτου 

Ο πρώην αρχιεπίσκοπος της Νοτίου Αφρικής διεκδικεί το δικαίωμα στην ευθανασία
Το δικαίωμα στην ευθανασία διεκδικεί ο πρώην αρχιεπίσκοπος της Νοτίου Αφρικής, Ντέσμοντ Τούτου, σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Washington Post σήμερα Παρασκευή, ανήμερα των 85ων γενεθλίων του. 

Ο Νοτιοαφρικανός αγγλικανός κληρικός, φανατικός πολέμιος του απαρτχάιντ και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, αποκάλυψε ότι θέλει να έχει την επιλογή του υποβοηθούμενου θανάτου.

Ο Τούτου είχε δηλώσει υπέρμαχος της επιλογής αυτής το 2014, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν ο ίδιος θα ακολουθούσε αυτό το δρόμο. 

Κλείσιμο
«Ελπίζω να μου φερθούν με συμπόνια και να μου επιτραπεί να περάσω στην επόμενη φάση της ζωής μου με τον τρόπο της επιλογής μου
», έγραψε ο Τούτου, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. 

«Ανεξαρτήτως αυτού που μπορεί να επιλέξεις για τον εαυτό σου, γιατί να αρνηθείς στους άλλους το δικαίωμα αυτής της επιλογής
;», διερωτήθηκε ο πρώην αρχιεπίσκοπος του Κέιπ Τάουν.

«Για όσους υποφέρουν αφόρητα και πλησιάζει το τέλος της ζωής τους, γνωρίζοντας ότι ο υποβοηθούμενος θάνατος είναι ανοιχτός, μπορεί να τους προσφέρει αμέτρητη παρηγοριά», συμπλήρωσε. 

Βέβαια, στη Νότιο Αφρική δεν έχει θεσμοθετηθεί ο υποβοηθούμενος θάνατος, παρότι τον Απρίλιο του 2015 δικαστήριο της χώρας ενέκρινε την απόφαση ενός ασθενή σε τελικό στάδιο καρκίνου να πεθάνει, «ανοίγοντας» έτσι το κεφάλαιο της ευθανασίας στη χώρα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης