Μέρκελ: Ορόσημο για την ΕΕ το Brexit

Μέρκελ: Ορόσημο για την ΕΕ το Brexit

H Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας δεν θα είναι εύκολες, εξηγώντας ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι είδους πρόσβαση θα έχει η μία πλευρά στην αγορά της άλλης

Μέρκελ: Ορόσημο για την ΕΕ το Brexit
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ
υπογράμμισε σήμερα ότι κατά τις διαπραγματεύσεις της με τη Βρετανία η
Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παραμείνει σταθερή στη θέση της ότι η πρόσβαση στην ενιαία αγορά της συνδέεται με την ελευθερία της μετακίνησης των πολιτών.

Κλείσιμο
«Αν δεν ξεκαθαρίσουμε ότι η πλήρης πρόσβαση στην ενιαία αγορά συνδέεται με την πλήρη αποδοχή της ελευθερίας μετακίνησης, τότε το κάθε μέλος της ΕΕ θα αρχίσει να κάνει ό,τι θέλει», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέδριο της Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI).

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι το
Brexit είναι ένα σημείο καμπής για την ΕΕ, ενώ προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας δεν θα είναι εύκολες, εξηγώντας ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι είδους πρόσβαση θα έχει η μία πλευρά στην αγορά της άλλης.

Την ίδια ώρα η Μέρκελ επεσήμανε ότι είναι πεπεισμένη πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά για τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA) θα έχουν αίσιο τέλος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης