Νοσοκομείο στη Γιούτα χρέωσε την αγκαλιά της μητέρας με το νεογέννητο μετά τον τοκετό!

Νοσοκομείο στη Γιούτα χρέωσε την αγκαλιά της μητέρας με το νεογέννητο μετά τον τοκετό!

Ούτε... 40 δολάρια (39,35 κόστισε για την ακρίβεια) δεν χρέωσαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου στη νέα μητέρα για την επαφή δέρμα-με-δέρμα μητέρας-μωρού μετά την καισαρική τομή

Νοσοκομείο στη Γιούτα χρέωσε την αγκαλιά της μητέρας με το νεογέννητο μετά τον τοκετό!
Βγάζουν από τη μύγα ξύγκι... Αυτή η έκφραση ταιριάζει «γάντι» σε ένα νοσοκομείο στη Γιούτα των ΗΠΑ, το Utah Valley Hospital, το οποίο σύμφωνα με τον λογαριασμό που παραδόθηκε σε πατέρα μετά τη γέννηση του παιδιού του, χρέωσε ακόμη και την αγκαλιά που πη΄ρε η μητέρα το νεογέννητο μετά τον τοκετό.

Ούτε... 40 δολάρια (39,35 κόστισε για την ακρίβεια) δεν χρέωσαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου στη νέα μητέρα για το «skin to skin after c-sec», το οποίο σημαίνει «επαφή δέρμα-με-δέρμα μετά την καισαρική τομή» και γίνεται όταν το νεογέννητο τοποθετείται στο στήθος της μητέρας για να αναπτυχθούν οι δεσμοί μεταξύ τους.

Ο πατέρας Ράιαν Γκράσλεϊ ανήρτησε τον λογαριασμό στο διαδίκτυο και σε χρόνο ρεκόρ άρχισε να κατακλύζεται από οργισμένα μηνύματα κατά του νοσοκομείου που τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο.

Κλείσιμο
Από τη πλευρά του το νοσοκομείο μετά την έκταση που πήρε το θέμα έσπευσε να δικαιολογηθεί απαντώντας ότι η χρέωση δεν έγινε για την αγκαλιά στο μωρό αλλά για τον επιπλέον νοσηλευτή που έφερε το νοσοκομείο στον θάλαμο για να βοηθήσει την μητέρα να έρθει σε επαφή με το μωρό μετά την καισαρική».

Το μόνο παρήγορο της υπόθεσης για τους γονείς ήταν ότι τα πολλά έξτρα και ο τσουχτερός λογαριασμός των 13.280 δολαρίων καλύπτονταν από την ασφάλειά τους, με τους ίδιους να πληρώνουν μόνο 1626 δολάρια...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης