Συρία: Τραυματισμένο παιδί αρνείται να αποχωριστεί τον νοσοκόμο που το φρόντισε

Συρία: Τραυματισμένο παιδί αρνείται να αποχωριστεί τον νοσοκόμο που το φρόντισε

Παραμένει «γαντζωμένο» στην αγκαλιά του άνδρα έπειτα από επιδρομή που έπληξε το σπίτι του στο Χαλέπι 

Συρία: Τραυματισμένο παιδί αρνείται να αποχωριστεί τον νοσοκόμο που το φρόντισε
Συγκλονίζουν τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα και καταγράφουν ένα τραυματισμένο παιδί από το Χαλέπι της Συρίας να μην αφήνει ούτε λεπτό την αγκαλιά του νοσοκόμου που το φρόντισε.

Ο μικρός με το αίμα να κυλάει στο πρόσωπό του και τα δάκρυα να μη σταματούν να βρέχουν τα μάγουλά του, είναι γαντζωμένος στον νεαρό άνδρα, ο οποίος τον κρατά σφιχτά και χαμογελάει.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, το παιδί τραυματίστηκε όταν επιδρομή έπληξε την κατοικία της οικογένειάς του στο Χαλέπι, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση των γονιών του.

Κλείσιμο
Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση Syrian American Medical Society (SAMS), με τους εκπροσώπους της να αναφέρουν: «Αυτό βιώνουν καθημερινά τα παιδιά της Συρίας. Αυτή είναι η αγωνία των παιδιών στη Συρία
».

Σύμφωνα με τη SAMS, μέσα σε μόλις μία ημέρα 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων και παιδιά.

Νοσοκόμος σε ένα από τα νοσοκομεία που στηρίζονται από την οργάνωση δήλωσε πως η ζωή στο Χαλέπι είναι φρικτή, επισημαίνοντας πως «καμία κάμερα και καμία πένα δε μπορεί να περιγράψει αυτό που βιώνουμε. Το Χαλέπι έχει ξεχαστεί. Το Χαλέπι έχει εγκαταλειφθεί».

Όλα αυτά, ενώ λιγοστοί είναι οι γιατροί που έχουν απομείνει στην περιοχή και ενώ οι ιατροφαρμακευτικές παροχές είναι ελάχιστες.

Ενδεικτικό της κρίσιμης κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο μοναδικός νευροχειρουργός που παραμένει στο ανατολικό Χαλέπι πραγματοποίησε επέμβαση εγκεφάλου σε ασθενή, ο οποίος βρισκόταν ξαπλωμένος στο δάπεδο και δίχως αναισθησία!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης