Αίγυπτος: Συνελήφθησαν τρεις δημοσιογράφοι επειδή έκαναν τη δουλειά τους!

Αίγυπτος: Συνελήφθησαν τρεις δημοσιογράφοι επειδή έκαναν τη δουλειά τους!

Οι τρεις ρεπόρτερ έπαιρναν συνεντεύξεις σε δρόμο του Καΐρου και κατηγορούνται για διασπορά ψευδών ειδήσεων 

Αίγυπτος: Συνελήφθησαν τρεις δημοσιογράφοι επειδή έκαναν τη δουλειά τους!
Τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Αίγυπτο ενώ έπαιρναν συνεντεύξεις από πολίτες σε δρόμο του Καΐρου με θέμα τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Οι Χαμντί Μοχτάρ, Μοχάμεντ Χασάν και Οσάμα αλ-Μπισμπίσι πέρασαν στα χέρια της αιγυπτιακής αστυνομίας με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της συμμετοχής σε απαγορευμένη οργάνωση, υπονοώντας τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. 

Ένας τέταρτος δημοσιογράφος τέθηκε υπό κράτηση επειδή έπαιρνε συνέντευξη από Αιγυπτίους, αλλά αφέθηκε ελεύθερος δύο ημέρες αργότερα. 

Κλείσιμο
Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) καταδίκασε τη σύλληψη των τριών δημοσιογράφων καλώντας την αιγυπτιακή κυβέρνηση να αποσύρει τις κατηγορίες. 

«Αποτελεί ψευδαίσθηση ότι με τη φυλάκιση δημοσιογράφων με την κατηγορία ότι μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις επειδή πήραν συνέντευξη από ανθρώπους στο δρόμο ή επειδή φωτογράφισαν μία διαμαρτυρία, θα αλλάξει η πραγματικότητα», δήλωσε ο Τζόελ Σάιμον από την Επιτροπή, η οποία ανακοίνωσε πως 23 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Αίγυπτο το 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης