Διοικητής της μεξικανικής κεντρικής τράπεζας: Η νίκη του Τραμπ θα πλήξει σαν «τυφώνας» το Μεξικό

Διοικητής της μεξικανικής κεντρικής τράπεζας: Η νίκη του Τραμπ θα πλήξει σαν «τυφώνας» το Μεξικό

"Οι αντισυνταγματικές ιδέες ενός υποψηφίου θέτουν κινδύνους στις οικονομίες του Μεξικού, των ΗΠΑ και στον κόσμο"

Διοικητής της μεξικανικής κεντρικής τράπεζας: Η νίκη του Τραμπ θα πλήξει σαν «τυφώνας» το Μεξικό
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού δήλωσε σήμερα πως μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα πλήξει σαν τυφώνας το Μεξικό.

Ο Αγκουστίν Κάρτενς, μιλώντας σε ένα τοπικό ραδιόφωνο τόνισε πως "είναι αλήθεια" ότι υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ της αποδυνάμωσης του νομίσματος και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Το μεξικανικό πέσο έχει καταγράψει πτώση περίπου 11% έναντι του δολαρίου αυτό το χρόνο, γράφει το ΑΠΕ.

Σε ερώτηση κατά πόσο η νίκη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, θα είναι τυφώνας κατηγορίας πέντε για την χώρα, ο Κάρτενς απάντησε: "Ναι, θα είναι ισχυρότερος τυφώνας" από ό,τι αν κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον, σημειώνοντας πως το καλύτερο σενάριο για το Μεξικό είναι η νίκη της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Κλείσιμο

Το πέσο Μεξικού έχει μετατραπεί σε όχημα που χρησιμοποιείται για να καλύψει τους κινδύνους που ελλοχεύουν οι εκλογές του Νοεμβρίου, τόνισε ο διοικητής της μεξικανικής κεντρικής τράπεζας.

Πρόσθεσε πως "οι αντισυνταγματικές ιδέες ενός υποψηφίου θέτουν κινδύνους στις οικονομίες του Μεξικού, των ΗΠΑ και στον κόσμο", αναφερόμενος στον Τραμπ.

Σε ερώτηση τι θα συμβεί αν η Κλίντον επικρατήσει, ο Κάρτενς τόνισε πως αν οι παράγοντες που προκαλούν την αστάθεια υποχωρήσουν, το μεξικανικό νόμισμα θα ισχυροποιηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης