Συρία: Αεροσκάφη του Άσαντ βομβάρδισαν πρώην παρακλάδι της αλ-Κάιντα

Συρία: Αεροσκάφη του Άσαντ βομβάρδισαν πρώην παρακλάδι της αλ-Κάιντα

Όπως ανακοίνωσαν οι στρατιωτικές πηγές, οι τρομοκράτες, είχαν συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες οχημάτων με οπλοπολυβόλα, τα οποία και καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας, ενώ σκοτώθηκαν και πολλοί εκ των τρομοκρατών

Συρία: Αεροσκάφη του Άσαντ βομβάρδισαν πρώην παρακλάδι της αλ-Κάιντα
Πηγές από το πεδίο της μάχης, ανακοίνωσαν σε συριακά μέσα, ότι ο στρατός του Μπασάρ αλ-Άσαντ, εξαπέλυσε επίθεση στα βορειοδυτικά της επαρχίας Κισίν.

Στόχος ήταν η νεότευκτη οργάνωση Φατάχ αλ-Σαμ. Μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως αλ-Νούσρα και θεωρούνταν ως το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Συρία, όμως από το περασμένο καλοκαίρι, ο ηγέτης της οργάνωσης, σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα, ανακοίνωσε ότι διαχωρίζεται από την αλ-Κάιντα και το νέο όνομα θα είναι Τζαμπάτ Φατάχ αλ-Σαμ (Μέτωπο για την κατάκτηση του Λεβάντε). Βέβαια κανέναν δεν πείθει, προς το παρόν, για το διαχωρισμό αυτό.

Όπως ανακοίνωσαν οι στρατιωτικές πηγές, οι τρομοκράτες αυτοί, είχαν συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες οχημάτων με οπλοπολυβόλα, τα οποία και καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας, ενώ σκοτώθηκαν και πολλοί εκ των τρομοκρατών. 

Εκτός αυτού, τα αεροσκάφη του Άσαντ, σκότωσαν και δεκάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σε άλλες περιοχές στα ανατολικά της Χομς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης