O Ρέντσι δίνει 14η σύνταξη σε 3,3 συνταξιούχους

O Ρέντσι δίνει 14η σύνταξη σε 3,3 συνταξιούχους

Σε τρία χρόνια η ιταλική κυβέρνηση θα δώσει 6 δισ. ευρώ - Και σύνταξη πριν τα 62 για όσους ξεκίνησαν να εργάζονται ως ανήλικοι

O Ρέντσι δίνει 14η σύνταξη σε 3,3 συνταξιούχους
Δικαίωμα σε 14η σύνταξη θα έχουν στο εξής όλοι οι συνταξιούχοι, οι απολαβές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ το μήνα.

Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξαν η ιταλική κυβέρνηση και τα συνδικάτα. Η συμφωνία αφορά 3,3 εκατ. δικαιούχους ενώ παράλληλα, όσοι συνταξιούχοι διαθέτουν ετήσιο εισόδημα μέχρι οκτώ χιλιάδες εκατό ευρώ δεν θα φορολογούνται. 

Ο Ιταλός υπουργός εργασίας Τζουλιάνο Πολέττι δήλωσε ότι θα διατεθούν, συνολικά, έξι δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα τριών ετών για την στήριξη των συνταξιούχων και των εργαζομένων. «Πρόκειται για ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς να χρειάζεται η έγκριση των Βρυξελλών», πρόσθεσε.

Και σύνταξη πριν από τα 62

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση Ρέντσι και τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας αποφάσισαν, επίσης, ότι όσοι πολίτες άρχισαν να εργάζονται όταν ήταν ανήλικοι, θα μπορούν να βγαίνουν στην σύνταξη πριν τα εξήντα δύο τους χρόνια, χωρίς καμία επιβάρυνση ή περικοπές. «Πρέπει να λύσουμε ακόμη διάφορα κύρια θέματα, αλλά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι σημαντικά», σχολίασε η επικεφαλής του συνδικάτου Cisl, Ανναμαρία Φουρλάν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξανάρχισε να συνεργάζεται με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις μετά από δυο χρόνια μη αποδοτικών σχέσεων. Καταγγέλλει διαρκώς τα αρνητικά αποτελέσματα της λιτότητας που εφαρμόσθηκε από το 2008 μέχρι σήμερα και ζητά αύξηση των επενδύσεων για τα  δημόσια έργα ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία.

Μια νέα φάση, με σαφή αναφορά στην ανάγκη ουσιαστικότερης κοινωνικής πολιτικής. Θα πρέπει να δούμε αν πρόκειται για μόνιμη στάση ή προσωρινή τακτική.

Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης