Κομισιόν: Μητρώο Διαφάνειας για να μας ξαναεμπιστευούν οι Ευρωπαίοι πολίτες

Κομισιόν: Μητρώο Διαφάνειας για να μας ξαναεμπιστευούν οι Ευρωπαίοι πολίτες

«Το Μητρώο θα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίζει ποιος ασκεί πιέσεις, ποιους εκπροσωπεί και πόσα ξοδεύει», λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς

Κομισιόν: Μητρώο Διαφάνειας για να μας ξαναεμπιστευούν οι Ευρωπαίοι πολίτες
Αύξηση της διαφάνειας στον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτείνει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Κομισιόν. 

Συγκεκριμένα πρότεινε να καταστεί υποχρεωτική η εγγραφή στο υφιστάμενο Μητρώο Διαφάνειας όλων των εκπροσώπων συμφερόντων που επιδιώκουν να επηρεάσουν τη χάραξη πολιτικής στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση του Φρανς Τίμερμανς
«Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. πρέπει να συνεργαστούν για να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών. Οφείλουμε να ρίχνουμε άπλετο φως σε ό,τι κάνουμε. Η σημερινή πρόταση για υποχρεωτική εγγραφή στο Μητρώο Διαφάνειας που θα καλύπτει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Επιτροπή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος προσπαθεί να επηρεάσει τη νομοθετική διαδικασία της Ε.Ε. Προτείνουμε έναν απλό κανόνα: να μη γίνεται καμία συνάντηση με τους αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων χωρίς προηγούμενη εγγραφή. Το Μητρώο θα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίζει ποιος ασκεί πιέσεις, ποιους εκπροσωπεί και πόσα ξοδεύει».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης