Βενεζουέλα: Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την κόρη της και για... χαρτί τουαλέτας

Βενεζουέλα: Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την κόρη της και για... χαρτί τουαλέτας

Η ιστορία της Κάρμεν Μεντόζα που αναδεικνύει την κατάσταση στη χώρα - Έκλαψε από τα γεμάτα ράφια σε εμπορικό κατάστημα

Βενεζουέλα: Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την κόρη της και για... χαρτί τουαλέτας
Έχει χρήματα για να ταξιδέψει αεροπορικώς στις ΗΠΑ, αλλά στη Βενεζουέλα στερείται ακόμη και τα βασικά για τη διαβίωσή της! Η 66χρονη Κάρμεν Μεντόζα, ταξίδεψε στην κόρη της, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να τη δει, αλλά και να προμηθευτεί με απαραίτητα για την υγιεινή της και την καθημερινότητά της πράγματα, τα οποία δεν υπάρχουν στη Βενεζουέλα.

Η 66χρονη προμηθεύτηκε με χαρτί τουαλέτας, σαπούνι, οδοντόπαστες, φασόλια, αλεύρι, τόνο σε κονσέρβα, μαγιονέζα και ασπιρίνες! Όπως δήλωσε κατά την επιστροφή της, τον Ιούλιο πέρασε χωρίς χαρτί τουαλέτας, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί ακόμη και χαρτιά από περιοδικά, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της.

Όταν επισκέφθηκε την κόρη της Αναμπέλα, η τελευταία την ενημέρωσε ότι κοντά στο σπίτι της, στο Μπρούκλιν, άνοιξε ένα νέο πολυκατάστημα. Η κυρία Μεντόζα δέχθηκε να πάει εκεί και όταν αντίκρισε τα γεμάτια ράφια με κάθε τύπου αγαθά, έβαλε τα κλάματα. «Τα μάτια μου... τρελάθηκαν. Αισθάνεσαι μεγάλη ευτυχία όταν βρίσκεις τόσο εύκολα βασικά αγαθά, όπως το γάλα», τόνισε, αναδεικνύοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Βενεζουέλα του Νίκολας Μαδούρο.

Κλείσιμο
Η Κάρμεν Μεντόζα, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ταξίδεψε στις ΗΠΑ για... προμήθειες. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου μισό εκατ. άνθρωποι από τη Βενεζουέλα έχουν ταξιδέψει μέσα στο 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης