Ο πρόεδρος Ντουτέρτε θα επαναφέρει την θανατική ποινή... αν δεν υπάρχει θεός

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε θα επαναφέρει την θανατική ποινή... αν δεν υπάρχει θεός

Ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, απευθύνθηκε στον ίδιο τον θεό σε μια προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη ότι στην χώρα είναι απαραίτητη η επαναφορά της θανατικής ποινής

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε θα επαναφέρει την θανατική ποινή... αν δεν υπάρχει θεός
Στις Φιλιππίνες από το 2006 η επιβολή της θανατικής ποινής έχει καταργηθεί επίσημα. Όμως, ο νέος πρόεδρος της χώρας, που εξελέγη πριν τέσσερις μήνες, αφού δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα, θέλει να την επαναφέρει και γι' αυτό φαίνεται ότι δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον, ακόμα και τον ίδιο τον θεό.

Σε ομιλία του στην Μανίλα ο 71χρονος πρώην δήμαρχος της πόλης Νταβάο, που δεν έχει διστάσει να επιτεθεί λεκτικά στον πρόεδρο Ομπάμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απευθύνθηκε στον θεό και ανέφερε:
«Πιστεύω στον θεό, αλλά έχω μια μόνιμη ερώτηση προς αυτόν. Πού είσαι; Πού ήσουν όταν σε χρειαζόμασταν; Δεν είναι αρκετό να πούμε ότι, όταν έλθει το τέλος του κόσμου αυτός θα κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Ποιος θα είναι ο σκοπός όλων αυτών αν οι πόνοι, οι λύπες και η αγωνία έχουν ήδη προκληθεί σε αυτόν τον κόσμο;».

Κλείσιμο


Ο πρόεδρος Ντουτέρτε υποστήριξε ότι θα επαναφέρει την θανατική ποινή «αν δεν υπάρχει θεός» και πρόσθεσε, ότι ο αυξανόμενος αθεϊσμός στις Φιλιππίνες έχει κάνει τους ανθρώπους να μην φοβούνται, ούτε να σέβονται τον νόμο. Ο Ντουτέρτε επέρριψε ευθύνες στους πρώην προέδρους της χώρας, αλλά και τους ιερείς και τόνισε ότι
«επειδή η καθολική εκκλησία υποστηρίζει ότι μόνο ο θεός τιμωρεί, καταργήθηκε η θανατική ποινή. Αλλά, αν δεν υπάρχει θεός;», αναρωτήθηκε.

Όταν ήταν δήμαρχος στην πόλη Νταβάο, ο πρώην δικηγόρος, είχε απειλήσει να φάει ζωντανούς ισλαμιστές τρομοκράτες που σκότωσαν 14 ανθρώπους στην γενέτειρά του. «Θα το πληρώσουν. Όταν έρθει η ώρα θα σας φάω ζωντανούς μπροστά σε όλους», είχε δηλώσει ο Ντουτέρτε εκείνη την εποχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης