Νέα συμφωνία Ελλάδας - Βουλγαρίας για την έγκαιρη γνωστοποίηση πυρηνικού ατυχήματος

Νέα συμφωνία Ελλάδας - Βουλγαρίας για την έγκαιρη γνωστοποίηση πυρηνικού ατυχήματος

Η συμφωνία αφορά επίσης και στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις

Νέα συμφωνία Ελλάδας - Βουλγαρίας για την έγκαιρη γνωστοποίηση πυρηνικού ατυχήματος
Υπεγράφη σήμερα στη Βιέννη, στο περιθώριο της 60ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η τροποποίηση της υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και της Βουλγαρικής Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής (Bulgarian Nuclear Regulatory Agency-BNRA) για την έγκαιρη γνωστοποίηση πυρηνικού ατυχήματος, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικών με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τροποποιήσουν τη διμερή Συμφωνία της 15ης Φεβρουαρίου 1991, επικαιροποιώντας τα σχετικά τεχνικά στοιχεία της. Η διμερής συμφωνία προβλέπεται από τη σχετική Διακυβερνητική Συμφωνία της 23ης Απριλίου 1989.

Με την υπογραφή της τροποποίησης της Συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε η ΕΕΑΕ, επιβεβαιώνεται η δέσμευση στην ασφάλεια και η διάθεση στενής συνεργασίας των δύο πλευρών. Ολοκληρώνεται έτσι με επιτυχία ο κύκλος των διμερών ανταλλαγών και επισκέψεων που εντατικοποιήθηκε από το 2011 και έπειτα.

Κλείσιμο
Η τροποποίηση της Συμφωνίας υπεγράφη από τους προέδρους των δύο ρυθμιστικών Αρχών, κ.κ. Χρήστο Χουσιάδα και Λατσεζάρ Κοστόφ, παρουσία της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας στη Βιέννη, πρέσβεως Χρυσούλας Αλειφέρη και του Μονίμου Αντιπροσώπου της Βουλγαρίας στη Βιέννη, πρέσβη Σβιετοσλάβ Σπασόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης