Ιρανός αξιωματούχος απειλεί: Θα σβήσουμε τη Σαουδική Αραβία από το χάρτη!

Ιρανός αξιωματούχος απειλεί: Θα σβήσουμε τη Σαουδική Αραβία από το χάρτη!

«Αν η Σαουδική Αραβία κάνει αυτό το λάθος, θα απαντήσουμε με τέτοιο τρόπο, που δεν θα υπάρχει απομεινάρι του σαουδαραβικού καθεστώτος ή του ουαχαμπισμμού τους, σε όλο τον πλανήτη», τόνισε συνεργάτης του Αλί Χαμενεΐ

Ιρανός αξιωματούχος απειλεί: Θα σβήσουμε τη Σαουδική Αραβία από το χάρτη!
Με αφορμή τις εκατόμβες θυμάτων που αφήνουν πίσω τους οι βομβαρδισμοί του διεθνούς αεροπορικού συνασπισμού, που δρα υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, σύμβουλος του Ιρανού ανώτατου ηγέτη, Αλί Χαμενεΐ, απείλησε να αφανίσει τη Σαουδική Αραβία, αν βλάψει τη χώρα του, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το Ιράν δεν είναι χώρα που κυνηγά πολέμους, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν διεθνή μέσα την Τρίτη. Ο Χασάν Φιρουζαμπάντι, έκανε τα παραπάνω σχόλια, στον απόηχο εκδήλωσης των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν.

Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, είχε προειδοποιήσει τη Σαουδική Αραβία, να μην κάνει κινήσεις παρόμοιες με αυτές του Σαντάμ Χουσεΐν, ή συναφών καθεστώτων. Στη συνέχεια σχολίασε ότι η Σαουδική Αραβία «εισέβαλε σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος πραγματοποιώντας σφαγές και εγκλήματα εναντίον αθώων. Και παρ' όλα αυτά συνεχίζει να κατηγορεί τους ρόλους άλλων».

«
Αν η Σαουδική Αραβία κάνει αυτό το λάθος, θα απαντήσουμε με τέτοιο τρόπο, που δεν υπάρχει απομεινάρι του σαουδαραβικού καθεστώτος ή του ουαχαμπισμμού τους, σε όλο τον πλανήτη
Κλείσιμο
», είπε ο Φιρουζαμπάντι και συμπλήρωσε:

«
Όλα όσα έχουν κάνει, τα κάνουν με την υποστήριξη των αμερικανών φίλων τους και τους μισθοφόρους τους από το Πακιστάν και το Σουδάν. Δεν μπορούν να βλάψουν με άλλο τρόπο το Ιράν», είπε και τόνισε ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν στο μυαλό τους, τα πυραυλικά συστήματα του Ιράν και το πόσο μεγάλης ακρίβειας είναι, και το λαμβάνουν υπ' όψιν τους «σε όλες τους τις συμφωνίες».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης