ΗΠΑ: Οργή από νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς

ΗΠΑ: Οργή από νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ όταν ο άντρας έβγαλε ένα αντικείμενο από τσέπη του παντελονιού του και το προέταξε εναντίον τους σαν να ήταν έτοιμος να πυροβολήσει - Ο άντρας φέρεται να είχε νοητική καθυστέρηση 

ΗΠΑ: Οργή από νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς
Οργή και αγανάκτηση από τη νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς στις ΗΠΑ λίγες μόλις μέρες μετά από τη δολοφονία του 43χρονου Αφροαμερικανού στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας,
που προκάλεσε βίαια επεισόδια. Το νέο περιστατικό θανατηφόρας αστυνομικής βίας σημειώθηκε σε πόλη κοντά στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, όπου αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άντρα, που φέρεται να είχε νοητική υστέρηση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ όταν ο άντρας έβγαλε ένα αντικείμενο από τσέπη του παντελονιού του και το προέταξε εναντίον τους σαν να ήταν έτοιμος να πυροβολήσει. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο άντρας αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών και έτσι τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα ο Αφροαμερικανός να υποκύψει λίγο μετά στα τραύματά του. Πάντως, ο άντρας δεν φαίνεται να κρατούσε όπλο γιατί στο σημείο δεν βρέθηκε τίποτα. 

Κλείσιμο
Το θύμα


Μάλιστα, σε βίντεο που έχει καταγράψει στο κινητό του αυτόπτης μάρτυρας, ακούγεται η αδερφή του θύματος να φωνάζει πως σκότωσαν τον αδερφό της.

Δείτε το βίντεο 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης