Συγκλονιστική εξομολόγηση 22χρονης: «Η ανορεξία κόντεψε να με σκοτώσει»

Συγκλονιστική εξομολόγηση 22χρονης: «Η ανορεξία κόντεψε να με σκοτώσει»

Η νεαρή κοπέλα έχει πλέον ξεπεράσει τον εφιάλτη της διατροφικής διαταραχής - Δημοσιεύει φωτογραφίες από τότε που ήταν 31 κιλά (!)  για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη

Συγκλονιστική εξομολόγηση 22χρονης: «Η ανορεξία κόντεψε να με σκοτώσει»
Κυριολεκτικά στο χείλος του θανάτου βρέθηκε η Hannah Koestler, μια 22χρονη κοπέλα που έφτασε στο παρελθόν να ζυγίζει μόλις 31 κιλά, εξαιτίας της νευρικής ανορεξίας από την οποία έπασχε.

Σήμερα, έχοντας αφήσει πίσω της τον εφιάλτη της διατροφικής διαταραχής, η νεαρή Αυστριακή προσπαθεί με την ιστορία της να αφυπνίσει την κοινωνία για αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα καθώς και να δώσει θάρρος στις γυναίκες που το αντιμετωπίζουν. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Koestler δημοσιεύει σοκαριστικές φωτογραφίες του αποστεωμένου της εαυτού και μοιράζεται τις λεπτομέρειες για την «οδύσσειά» της, που ευτυχώς σε αυτήν την περίπτωση είχε αίσια κατάληξη.

Κλείσιμο


Λόγω των ειλικρινών της αναρτήσεων, που δεν φοβούνται να δείξουν το φρικτό πρόσωπο της ανορεξίας, ο λογαριασμός της κοπέλας στο Instagram αριθμεί πλέον 120.000 ακόλουθους. Η 22χρονη δέχεται καθημερινά δεκάδες μηνύματα από κορίτσια και γυναίκες με το ίδιο πρόβλημα και φροντίζει πάντα να τους δίνει θάρρος, βοηθώντας τις να καταλάβουν ότι πρόκειται για κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί.



Όσο για την αλλαγή στη δική της ζωή, αυτή είναι πραγματικά θεαματική. Η νεαρή Αυστριακή, που είχε φτάσει κάποτε στο σημείο να τρέφεται με τρία κράκερ τη μέρα, έχει πλέον ένα υγιές βάρος, το οποίο μάλιστα της επιτρέπει να ασχολείται με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κωπηλασία.



«Ξέρω ότι οι φωτογραφίες που δημοσίευσα είναι σοκαριστικές, ωστόσο δεν πρέπει να κρυβόμαστε από την αλήθεια. Η ανορεξία είναι μια σκληρή αρρώστια που ρημάζει το κορμί και το μυαλό. Ελπίζω αυτές οι σκληρές εικόνες να ενθαρρύνουν όσες κοπέλες πάσχουν από αυτή να ζητήσουν βοήθεια. Κοιτάζοντας τον εαυτό μου όπως ήταν τότε μου ξυπνούν άσχημες αναμνήσεις, ωστόσο σήμερα είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ» δήλωσε σε βρετανική εφημερίδα η νεαρή κοπέλα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης