Αιγύπτιος πρόεδρος προς νέους: Μην μεταναστεύετε, στηρίξτε την εγχώρια αγορά εργασίας

Αιγύπτιος πρόεδρος προς νέους: Μην μεταναστεύετε, στηρίξτε την εγχώρια αγορά εργασίας

«Υπάρχει ελπίδα και μάλιστα μεγάλη» τόνισε ο Άλ Σίσι κάνοντας αναφορά στα αναπτυξιακά προγράμματα της χώρας 

Αιγύπτιος πρόεδρος προς νέους: Μην μεταναστεύετε, στηρίξτε την εγχώρια αγορά εργασίας
Να μην μεταναστεύουν αλλά να στηρίξουν επί τόπου με την εργασία τους τη χώρα τους, ζήτησε από όλους τους νέους Αιγύπτιους, ο πρόεδρος της χώρας Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, μιλώντας στα εγκαίνια της πρώτης φάσης ενός μεγάλου οικιστικού προγράμματος με 1.600 κατοικίες στην Αλεξάνδρεια, και με αφορμή το τραγικό ναυάγιο με τους μετανάστες, ανοιχτά της Μεσογείου, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο περισσότεροι από 170 άνθρωποι.

Ο Αιγύπτιος ηγέτης τόνισε, ότι «η παράνομη μετανάστευση πρέπει να καταπολεμηθεί, είτε προέρχεται από την Αίγυπτο είτε απευθύνεται σε αυτήν», προσθέτοντας, σε άλλο μέρος της ομιλίας του, ότι «η Αίγυπτος δεν μπορεί να γίνει χώρα προσφύγων». 

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τους νέους, που αποτελούν τουλάχιστον το 1/3 του πληθυσμού της χώρας, επισήμανε ότι «υπάρχει ελπίδα» γι αυτούς και για εξεύρεση εργασίας, κάνοντας αναφορά στα αναπτυξιακά προγράμματα της χώρας, με την ίδρυση νέων εταιρειών, όπως και στην περιοχή του Καφρ Ελ Σέιχ, από όπου μίλησε, τονίζοντας τη δημιουργία νέων οκτώ εταιρειών με τουλάχιστον 1.000 νέες θέσεις εργασίας, μόνο μέσα σε αυτήν τη μικρή περιοχή.

Κλείσιμο
«Υπάρχει ελπίδα; Ναι, υπάρχει, και μάλιστα μεγάλη», τόνισε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, προσθέτοντας: «Η Αίγυπτος δεν μπορεί να γίνει χώρα προσφύγων. Υπάρχουν μεγάλες πιέσεις που ασκούνται πάνω στους Αιγύπτιους. Θα πρέπει λοιπόν να ξέρετε ότι χρειάζεται να εργαστείτε για να αλλάξετε την πραγματικότητα την οποία ζούμε», είπε ο Αλ Σίσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης