Γαλλία: Νέα «μάχη» μεταξύ αστυνομίας και μεταναστών στο Καλαί

Γαλλία: Νέα «μάχη» μεταξύ αστυνομίας και μεταναστών στο Καλαί

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος 

Γαλλία: Νέα «μάχη» μεταξύ αστυνομίας και μεταναστών στο Καλαί
Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούσαν να πορευτούν προς την Βρετανία από το Καλαί, στην βόρεια Γαλλία, συγκρούστηκαν με την γαλλική αστυνομία, όπως ανέφεραν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters και η αστυνομία.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος των μεταναστών που προσπαθούσαν να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Καλαί, μέσω της περιφερειακής οδού.

Κλείσιμο


Οι συγκρούσεις συνέβησαν όχι μακριά από το σημείο όπου ένα τείχος χτίζεται με την χρηματοδότηση της Βρετανίας για να σφραγίσει τον δρόμο, στον οποίο οι μετανάστες συχνά προσπαθούν να επιβιβαστούν σε φορτηγά για να κατευθυνθούν προς τη Βρετανία.



Μια διμερής συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας, που υπογράφηκε το 2003, επιτρέπει σε Βρετανούς αξιωματούχους να ελέγχουν τα διαβατήρια των μεταναστών ενώ βρίσκονται σε γαλλικό έδαφος και το αντίστροφο. Με τον τρόπο αυτό, τα «σύνορα» της Βρετανίας με τη Γαλλία τοποθετούνται σε γαλλικό έδαφος, έτσι που οι μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν να φτάσουν στη Βρετανία υποχρεώνονται να συγκεντρώνονται σε καταυλισμούς στο Καλαί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης