Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Οι 7 στους 10 προβληματίζονται από τα σχόλια του Τραμπ

Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Οι 7 στους 10 προβληματίζονται από τα σχόλια του Τραμπ

Η υπόθεση της εσωτερικής αλληλογραφίας όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, το μεγάλο «αγκάθι» για τη Χίλαρι Κλίντον

Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Οι 7 στους 10 προβληματίζονται από τα σχόλια του Τραμπ
Μεγάλη δημοσκόπηση, η οποία αποτυπώνει το κλίμα στην αμερικανική κοινωνία ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, διεξήχθη στις ΗΠΑ για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το μεγάλο «αγκάθι» για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του για τους μουσουλμάνους, τις γυναίκες και τους μετανάστες, ενώ για τη Χίλαρι Κλίντον, αποδεικνύεται πως η βασική ανησυχία των Αμερικανών ψηφοφόρων δεν έγκειται στην κατάσταση της υγείας της, αλλά στους χειρισμούς της στην υπόθεση της εσωτερικής αλληλογραφίας όταν ήταν υπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, το 69% των Αμερικανών δηλώνουν την ανησυχία τους για τις θέσεις που εκφράζει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αναφορικά με τις γυναίκες, τους μετανάστες και ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους. Μάλιστα, πάνω από 50% εξέφραζαν τον έντονο προβληματισμό τους και δήλωσαν ότι ο συγκεκριμένος παράγοντας τους ωθεί να ψηφίσουν τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Κλείσιμο


Στο άλλο «στρατόπεδο», το μεγάλο «αγκάθι» για τη Χίλαρι Κλίντον είναι η έκταση που έλαβε το θέμα με την εσωτερική αλληλογραφία όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και η τροπή που πήρε, εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών της. Εμμέσως πλην σαφώς, το 64% των Αμερικανών θέτει ζήτημα ασφάλειας, καθώς η υποψήφια των Δημοκρατικών εκτέθηκε σε ένα κρίσιμο ζήτημα όταν βρισκόταν σε ένα ευαίσθητο πόστο για τη χώρα.

Όσον αφορά τον Τραμπ, το 33% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θεωρεί τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία κατάλληλο για να κυβερνήσει τη χώρα, ενώ το 13% δήλωσε δυσαρεστημένο από τα θετικά του σχόλια για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Χίλαρι Κλίντον από την άλλη, δείχνει να μην έχει πείσει το 36% των Αμερικανών για το σχέδιό της στο μεταναστευτικό και ειδικότερα για την κρίση στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, ενώ κακή εντύπωση έχουν προκαλέσει στο 9% τα σχόλιά της για τους ψηφοφόρους του Τραμπ. Μόλις το 8% ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας της, παρ' ότι ανέκαμψε πρόσφατα από την πνευμονία που είχε προσβληθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης