Γερμανία: Μεμονωμένο περιστατικό οι ροές προσφύγων το 2015

Γερμανία: Μεμονωμένο περιστατικό οι ροές προσφύγων το 2015

Αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση δεν θα πρέπει και δεν πρόκειται να επαναληφθεί δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας 

Γερμανία: Μεμονωμένο περιστατικό οι ροές προσφύγων το 2015
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ δήλωσε πως δεν αναμένει να υπάρξει επανάληψη της κατάστασης που βίωσε πέρυσι η Γερμανία, με την άφιξη στην χώρα μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, σημειώνοντας πως οι έλεγχοι στα σύνορα χρειάζεται να παραμείνουν.

"Συμφωνήσαμε ότι πέρυσι στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο είχαμε μια ιδιαίτερη κατάσταση", τόνισε ο Ντε Μεζιέρ σε ομιλία του σε ένα συνέδριο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άγγελα Μέρκελ (CDU).

"Αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση δεν θα πρέπει και δεν πρόκειται να επαναληφθεί και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με κοινές προσπάθειες σε ευρωπαϊκό και επίσης σε εθνικό επίπεδο", επισήμανε ο Γερμανός υπουργός, μέλος του CDU.

Κλείσιμο
Τα δύο κόμματα διαφωνούν σχετικά με την αντιμετώπιση της εισροής μεταναστών. Το CSU επιθυμεί να τεθεί ένα ανώτατο όριο σε νέες αφίξεις προσφύγων σε 200.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, πρόταση που η καγκελάριος της Γερμανίας έχει απορρίψει.

Ο Ντε Μεζιέρ δήλωσε παράλληλα πως επιθυμεί οι έλεγχοι των συνόρων στην μεθόριο Αυστρίας–Γερμανίας να παραμείνουν έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν τόνισε πως οι έλεγχοι των συνόρων χρειάζεται να παραμείνουν εκτός και αν σημειωθεί σημαντική βελτίωση στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης