Spiegel: Η νέα δύναμη του Club Med

«Εάν πράγματι ο ευρωπαϊκός Νότος καταφέρει να συνυπάρξει σε διάρκεια χρόνου θα υπάρξει ένταση στην Ε.Ε.Μέχρι σήμερα είναι οι Γερμανοί και οι βόρειοι σύμμαχοί τους που δίνουν τον τόνο με στιλ συντηρητικό και παραδοσιακό. Μετά το Brexit όμως έχασαν έναν πολύτιμο σύμμαχο», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα

Spiegel: Η νέα δύναμη του Club Med
«Η νέα δύναμη του Club Med», είναι ο τίτλος άρθρου του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», το οποίο επικεντρώνεται στις διαφορές μεταξύ των κρατών του ευρωπαϊκού νότου και του βορρά με αφορμή την πρόσφατη σύνοδο των χωρών της Μεσογείου στην Αθήνα αλλά και την επικείμενη άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε στην Μπρατισλάβα. 

«Εάν πράγματι ο ευρωπαϊκός Νότος καταφέρει να συνυπάρξει σε διάρκεια χρόνου θα υπάρξει ένταση στην Ε.Ε. Μέχρι σήμερα είναι οι Γερμανοί και οι βόρειοι σύμμαχοί τους που δίνουν τον τόνο με στιλ συντηρητικό και παραδοσιακό. Μετά το Brexit όμως έχασαν έναν πολύτιμο σύμμαχο», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.  

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει επίσης πως φυσικά και η συμπεριφορά του
Τσίπρα,
Κλείσιμο
του Ολάντ
και του
Ρέντσι έχει να κάνει με μελλοντικά δημοψήφισμα και εκλογές και ο καθένας θέλει να κερδίσει πόντους με ένα νέο προφίλ για το πόσο σημαντικό είναι διεθνώς. Σε τελική ανάλυση για πολλούς υπάρχει δυσκολία στο εσωτερικό.

Αλλά και η στάση της Άνγκελα Μέρκελ να μην συζητά για θέματα όπως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2017 έχει την βάση στον ίδιο πολιτικό εγωισμό.  Και οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου έχουν πράγματι προβλήματα που δεν μπορούν να τα λύσουν από μόνες τους». 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης