Λουξεμβούργο: Να αποβληθεί η Ουγγαρία απο την ΕΕ γιατί συμπεριφέρεται «σαν ζώα» στους πρόσφυγες

Λουξεμβούργο: Να αποβληθεί η Ουγγαρία απο την ΕΕ γιατί συμπεριφέρεται «σαν ζώα» στους πρόσφυγες

«Όποιος όπως η Ουγγαρία χτίζει φράχτες κατά των προσφύγων πολέμου ή όποιος παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης θα πρέπει να αποβάλλεται προσωρινά ή αν αυτό κριθεί απαραίτητο, μόνιμα από την ΕΕ» δήλωσε ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου

Λουξεμβούργο: Να αποβληθεί η Ουγγαρία απο την ΕΕ γιατί συμπεριφέρεται «σαν ζώα» στους πρόσφυγες
Την αποβολή της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
λόγω της αυξανομένα εχθρικής στάσης της απέναντι στους
πρόσφυγες ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.

Κλείσιμο
Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt η Ουγγαρία πρέπει να αποβληθεί είτε προσωρινά είτε και μόνιμα επειδή συμπεριφέρεται σε όσους αναζητούν άσυλο «χειρότερα από ό,τι σε ζώα».

«Όποιος όπως η Ουγγαρία χτίζει φράχτες κατά των προσφύγων πολέμου ή όποιος παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης θα πρέπει να αποβάλλεται προσωρινά ή αν αυτό κριθεί απαραίτητο, μόνιμα από την ΕΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άσελμπορν.

Ζήτησε, μάλιστα, να αλλάξουν οι κανόνες της ΕΕ προκειμένου η αποβολή της Ουγγαρίας να γίνει πιο εύκολα καθώς, όπως είπε, «αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να διατηρηθεί η συνοχή και οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι δηλώσεις Άσελμπορν προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της Βουδαπέστης η οποία δια μέσου του υπουργού Εξωτερικών Πίτερ Σιζάρτο απάντησε χαρακτηρίζοντας τον Λουξεμβούργιο πολιτικό ως «ελαφρόμυαλο διανοητή» και τα σχόλιά του ως πομπώδη και απογοητευτικά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του μόνο οι Ούγγροι έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν ποιον θέλουν να ζήσει μαζί τους προσθέτοντας ότι κανένας γραφειοκράτης από τις Βρυξέλλες δεν μπορεί να τους στερήσει από αυτό το δικαίωμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης