Δείτε τη φωτογραφία που... απέφερε 265.000 δολάρια σε έναν 89χρονο

Δείτε τη φωτογραφία που... απέφερε 265.000 δολάρια σε έναν 89χρονο

Η τυχαία συνάντηση, η συγκίνηση από το δράμα του ηλικιωμένου και το καρότσι με τις γρανίτες

Δείτε τη φωτογραφία που... απέφερε 265.000 δολάρια σε έναν 89χρονο
Η εικόνα ενός 89χρονου ταλαιπωρημένου ανθρώπου, ο οποίος αναγκαζόταν να σέρνει το καρότσι του, πουλώντας γρανίτες, στους δρόμους της πόλης, ευαισθητοποίησε έναν Αμερικανό επενδυτή, ο οποίος οργάνωσε καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων στο διαδίκτυο, με αποτελέσματα που ούτε ο ίδιος δεν προσδοκούσε.

Ο Τζόελ Θερβάντες Μαχίας θέλησε να αγοράσει γρανίτες από τον 89χρονο άνδρα. Του έδωσε 50 δολάρια και δεν πήρε ρέστα. Ζήτησε μόνο να τον τραβήξει μία φωτογραφία, την οποία ανάρτησε στο διαδίκτυο, σε ειδική ιστοσελίδα που συγκεντρώνονται ποσά για όσους έχουν ανάγκη.

Κλείσιμο


Ο 89χρονος από το Σικάγο, αναγκαζόταν να εργάζεται, προκειμένου να πληρώνει τους λογαριασμούς του. Ο Τζόελ ευελπιστούσε να συγκεντρώσει ένα ποσό 2.000 δολαρίων, το οποίο θα παρέδιδε στον ηλικιωμένο άνδρα. Το ποσό που συγκεντρώθηκε, ωστόσο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τζόελ Θερβάντες είδε στο λογαριασμό το ποσό των 265.000 δολαρίων, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ο κ. Σάντσεζ, όπως είναι το όνομα του 89χρονου, έχασε πρόσφατα την κόρη του, η οποία φρόντιζε τον ίδιο και τη σύζυγό του. Το γεγονός αυτό υποχρέωσε τον ηλικιωμένο άνδρα να ξαναβγάλει στο δρόμο το καρότσι του, για να βγάζει τα προς το ζην. Η γυναίκα του τον βοηθούσε, αλλά πλέον δεν μπορεί, καθώς είναι πολύ άρρωστη.

Η φωτογραφία που συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ


Τα χρήματα παραδόθηκαν στον 89χρονο, ο οποίος ωστόσο, δεν θέλησε να... πετάξει το καρότσι του, παρ' ότι πλέον διαθέτει τα κεφάλαια για να περάσει αξιοπρεπώς τον υπόλοιπο βίο του. «Αισθάνομαι καλύτερα όταν δουλεύω, από το να κάθομαι στο σπίτι. Είμαι δυνατός και μπορώ να το κάνω», είπε ο κ. Σάντσεζ στον άνθρωπο που τον βοήθησε να αποτινάξει το άγχος της καθημερινής επιβίωσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης