Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ ενόψει της Συνόδου για το Brexit

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ ενόψει της Συνόδου για το Brexit

«Αυτή η συνάντηση θα συμβάλει στο να υπάρξει εναρμόνιση Γαλλίας- Γερμανίας πριν από την άτυπη Σύνοδο με θέμα την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 16η Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ ενόψει της Συνόδου για το Brexit
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα την Πέμπτη προκειμένου να έχει μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας
Φρανσουά Ολάντ, με στόχο «την εναρμόνιση» των θέσεων του Βερολίνου με το Παρίσι, την παραμονή της Συνόδου της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, με επίκεντρο το Brexit, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίας.

«Αυτή η συνάντηση θα συμβάλει στο να υπάρξει εναρμόνιση (των θέσεων) Γαλλίας- Γερμανίας πριν από την άτυπη Σύνοδο με θέμα την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 16η Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα», όπου θα συμμετάσχουν τα 27 εναπομείναντα κράτη μέλη της ΕΕ, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της Άγγελα Μέρκελ σε ένα δελτίο Τύπου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, διευκρίνισε από την πλευρά της η γαλλική προεδρία.
Κλείσιμο

Ενόψει αυτής της Συνόδου για την επόμενη ημέρα μετά το Brexit, που διεξάγεται τρεις μήνες μετά την απόφαση των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προετοιμάσει κοινές προτάσεις με στόχο να καταστήσουν την ευρωπαϊκή άμυνα περισσότερο αποτελεσματική.

Αυτές οι προτάσεις συντάχθηκαν έπειτα από αίτημα του Φρανσουά Ολάντ και της Άγγελα Μέρκελ κι απευθύνονται στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι δύο ηγέτες ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στη Βαρσοβία και θα παρουσιάσουν τις σκέψεις τους την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης