Ιράκ: Τουλάχιστον 9 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας μέλους του Ισλαμικού Κράτους

Ιράκ: Τουλάχιστον 9 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας μέλους του Ισλαμικού Κράτους

Ο βομβιστής-καμικάζι που οδηγούσε το αυτοκίνητο στοχοθέτησε μια συγκέντρωση σιιτών στη συνοικία Καράντα

Ιράκ: Τουλάχιστον 9 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας μέλους του Ισλαμικού Κράτους
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν αργά χθες Δευτέρα στη Βαγδάτη σε μια επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες κοντά σε ένα νοσοκομείο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην αστυνομία και στις υπηρεσίες υγείας.

Ο βομβιστής-καμικάζι που οδηγούσε το αυτοκίνητο στοχοθέτησε μια συγκέντρωση σιιτών στη συνοικία Καράντα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που διένειμε στο Διαδίκτυο το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε η έκρηξη και προειδοποίησαν πως ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Κλείσιμο
Οι επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ, που άρπαξε το ένα τρίτο του ιρακινού εδάφους το 2014, συνέβαλαν στην αναζωπύρωση της θρησκευτικής σύγκρουσης στο Ιράκ μεταξύ της σιιτικής πλειονότητας και της σουνιτικής μειονότητας.

Οι τζιχαντιστές απώλεσαν εδάφη τον τελευταίο χρόνο κατά τις επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, και σιιτικών πολιτοφυλακών, οι οποίες υποστηρίζονται από το Ιράν, όμως αυτού του είδους οι βομβιστικές επιθέσεις δείχνουν πως έχουν ακόμη τη δυνατότητα να δρουν πέραν της επικράτειας που βρίσκεται υπό την κατοχή τους, στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας.

Η χθεσινή έκρηξη σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από εκείνη που είχε διαπραχθεί μια επίθεση τον Ιούλιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 324 άνθρωποι. Επρόκειτο για μια από τις πιο πολυαίμακτες ενέργειες του είδους αυτού στο Ιράκ αφότου οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους ανέτρεψαν τον Σαντάμ Χουσέιν πριν από 13 χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης