Συρία: Κοντά σε συμφωνία για 48ωρη εκεχειρία στο Χαλέπι ΗΠΑ και Ρωσία

Συρία: Κοντά σε συμφωνία για 48ωρη εκεχειρία στο Χαλέπι ΗΠΑ και Ρωσία

Σκοπός να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και να περιοριστούν οι πτήσεις αεροσκαφών της συριακής κυβέρνησης

Συρία: Κοντά σε συμφωνία για 48ωρη εκεχειρία στο Χαλέπι ΗΠΑ και Ρωσία
Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για 48ωρη εκεχειρία στο Χαλέπι βρίσκονται ΗΠΑ και η Ρωσία με σκοπό να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και να περιοριστούν οι πτήσεις αεροσκαφών της συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμφωνία δεν είναι οριστική, με βασικά σημεία της να εξακολουθούν να βρίσκονται υπό συζήτηση, ενώ εμπλεκόμενες πλευρές που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο, όπως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ και οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης πιθανόν να διατηρούν αμφιβολίες.

Ειδικότερα, μεταξύ των σημείων της συμφωνίας που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι η εξασφάλιση πρόσβασης για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της οδού Καστέλο (σ.σ. τον τελευταίο άξονα ανεφοδιασμού των αντικαθεστωτικών από την βόρεια πλευρά της πόλης του Χαλεπιού) που βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και ο περιορισμός των αεροσκαφών της συριακής κυβέρνησης σε «μη μαχητικές» πτήσεις σε καθορισμένες περιοχές.

Κλείσιμο
Αν η συμφωνία τηρηθεί, οι ΗΠΑ θα κοινοποιούν πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών τους, που θα επιτρέπουν σε ρωσικές δυνάμεις να στοχοθετούν μαχητές της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα (που έχει μετονομαστεί σε Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ, αφού αποσχίστηκε από την Αλ Κάιντα, στη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης