Πόλεμος Apple - Κομισιόν για το πρόστιμο και τις «απόλυτες πολιτικές μπούρδες»

Πόλεμος Apple - Κομισιόν για το πρόστιμο και τις «απόλυτες πολιτικές μπούρδες»

Ανυπόστατες οι κατηγορίες του Κουκ λέει η Επίτροπος Βεστάγκερ - Θα συναντήσει τον Αμερικανό υπουργό Τζακ Λιού για το θέμα μέσα στο Σεπτέμβριο 

Πόλεμος Apple - Κομισιόν για το πρόστιμο και τις «απόλυτες πολιτικές μπούρδες»
Μετά την αντεπίθεση του Τιμ Κουκ και τον χαρακτηρισμό της απόφασης της Κομισιόν για την επιβολή του προστίμου -μαμούθ στην Αpple ως "απόλυτες πολιτικές μπούρδες", σειρά παίρνει η απάντηση της επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ. 

Η εντολή να πληρώσει η Apple τους φόρους που οφείλει στην Ιρλανδία δεν είναι μια πολιτική απόφαση αλλά βασίζεται σε γεγονότα και στοιχεία που έδωσε η ίδια η εταιρεία, τόνισε προσθέτοντας ότι οι όποιες
 κατηγορίες της εταιρείας είναι ανυπόστατες.

Η επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για τον Ανταγωνισμό, ερωτηθείσα αν δέχεται τη δήλωση Κουκ, είπε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες: "Όχι δεν την δέχομαι. Πρόκειται για μια απόφαση που βασίζεται στα γεγονότα της υπόθεσης".
Κλείσιμο

Η ίδια πρόσθεσε πως οι υπολογισμοί για τους φόρους που οφείλει η Apple στην Ιρλανδία βασίζονται σε στοιχεία που δόθηκαν από την ίδια την Apple και σε γεγονότα τα οποία παρουσιάσθηκαν στη διάρκεια ακροάσεων για φορολογικές υποθέσεις της Apple στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η Βεστάγκερ αποκάλυψε ότι θα συναντηθεί μέσα τον Σεπτέμβριο με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν περαιτέρω τη φορολογική υπόθεση της Apple.

Ο Αμερικανός υπουργός, πάντως, έχει δημόσια εκφράσει την αντίθεσή του με την απόφαση της Κομισιόν, όπως άλλωστε και ο Λευκός Οίκος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης