Ρωσία: Εμείς σκοτώσαμε τον προπαγανδιστή του Ισλαμικού Κράτους

Ρωσία: Εμείς σκοτώσαμε τον προπαγανδιστή του Ισλαμικού Κράτους

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο αλ Αντνάνι σκοτώθηκε - μαζί με 40 άλλους μαχητές του ISIS - κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής που διεξήγαγε ένα δικό τους Su-34

Ρωσία: Εμείς σκοτώσαμε τον προπαγανδιστή του Ισλαμικού Κράτους
Τα εύσημα για τον θάνατο του Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, επίσημου εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους και ενός εκ των μακροβιότερων στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης, ανήκουν στον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Η εν λόγω δήλωση, επικαλούμενη «κανάλια πληροφόρησης» του υπουργείου, αναφέρει ότι έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι ο αλ Αντνάνι σκοτώθηκε - μαζί με 40 άλλους μαχητές του ISIS - κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής ενός ρωσικού Su-34 κοντά στο Χαλέπι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη σχετική ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους αναφέρεται απλώς ο θάνατος του προπαγανδιστή της οργάνωσης, χωρίς να παρατίθενται λεπτομέρειες για τη χώρα που βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Από την άλλη μεριά, το Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι την ίδια μέρα διεξάγονταν επιδρομές κοντά στην πόλη Μπαμπ - που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές - με στόχο ειδικά τον αλ Αντνάνι. Ωστόσο, με βάση τα λεγόμενα του εκπροσώπου του Πενταγώνου, ο αμερικανικός στρατός ακόμα αξιολογεί τα αποτελέσματα των επιδρομών του και δεν μπορεί ακόμα να επιβεβαιώσει ότι το ανώτατο στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε από δικά του πυρά.

Κλείσιμο
Ο Αντνάνι παρακολουθούσε τις επιχειρήσεις του Ισλαμικού Κράτους στην ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου και συμμετείχε ενεργά σε αυτές. Ήταν ένας από τους αρχαιότερους μαχητές του ISIS και ένας εκ των υψηλά ιστάμενων προσώπων στην οργάνωση των τζιχαντιστών.

Γνωστός στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ως «ο υπουργός επιθέσεων» του ΙΚ, ήταν εκείνος που είχε καλέσει τους υποστηρικτές της οργάνωσης να δράσουν στις χώρες καταγωγής τους χρησιμοποιώντας όποιο μέσο έχουν στη διάθεσή τους (μαχαίρι, πέτρες ή αυτοκίνητο) εναντίον των πολιτών των χωρών-μελών που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης