Νεπάλ: 10ετής αποκλεισμός... ορειβασίας σε ζευγάρι από την Ινδία

Νεπάλ: 10ετής αποκλεισμός... ορειβασίας σε ζευγάρι από την Ινδία

Όπως υποστηρίζει η υπηρεσία τουρισμού, οι φωτογραφίες που ανάρτησαν στα social media ήταν κατασκευασμένες

Νεπάλ: 10ετής αποκλεισμός... ορειβασίας σε ζευγάρι από την Ινδία
Η ψευδορκία αποτελεί αδίκημα και τιμωρείται αυστηρά στα δικαστήρια. Φυσιολογικό, καθώς μπορεί να κρίνει το παρόν και το μέλλον ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων. Στο Νεπάλ πέρασαν σε μία επόμενη φάση, καθώς, πλέον, τιμωρούν το ψέμα... για την κατάκτηση μίας κορυφής! Ένα ζευγάρι Ινδών τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 10 ετών από την αναρρίχηση σε οποιαδήποτε κορυφή της ασιατικής χώρας, διότι υποστήριζε ότι έχει σκαρφαλώσει στο Έβερεστ, ενώ κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Ο Ντινές και η Ταρακεσβαρί Ραθόντ από το Πιουν, ανέβασαν στα social media φωτογραφίες από την... κατάκτηση του Έβερεστ. Αμέσως αντέδρασε η υπηρεσία τουρισμού στο Νεπάλ, η οποία υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες είναι μοντάζ και ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.

«Κάναμε έρευνα για το συγκεκριμένο ζευγάρι και διαπιστώσαμε ότι λένε ψέματα. Τιμωρήθηκαν με 10 χρόνια αποκλεισμό από κάθε ορειβατική δραστηριότητα στο Νεπάλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σχετικού τομέα.

Κλείσιμο
Στην ανάρτησή τους το ζεύγος από την Ινδία, έλεγε πως είχαν ορκιστεί ότι δεν θα κάνουν παιδί, αν δεν σκαρφαλώσουν πρώτα στο Έβερεστ. Τελικά κανείς δεν γνωρίζει αν πραγματικά ανέβηκαν στο ψηλότερο βουνό ή αν έκαναν μοντάζ...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης