Γαλλία: Συνταγματική... αναθεώρηση για να απαγορεύσει το... μπουρκίνι θέλει ο Σαρκοζί

Γαλλία: Συνταγματική... αναθεώρηση για να απαγορεύσει το... μπουρκίνι θέλει ο Σαρκοζί

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας ακύρωσε την Παρασκευή την απαγόρευση των μπουρκίνι που είχε επιβληθεί σε πολλές παραλιακές πόλεις

Γαλλία: Συνταγματική... αναθεώρηση για να απαγορεύσει το... μπουρκίνι θέλει ο Σαρκοζί
Σε συνταγματική... αναθεώρηση προκειμένου να απαγορεύσει το... μπουρκίνι σκοπεύει να προχωρήσει ο Νικολά Σαρκοζί, σε περίπτωση που επανεκλεγεί στην προεδρία της Γαλλίας, όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές των 2017. Προφανώς ο Σαρκοζί θέλει να «αρπάξει» ψήφους, αξιοποιώντας το ξενοφοβικό κλίμα που έχει αναπτυχθεί στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και στη Νίκαια.

Ο συντηρητικός πολιτικός, που εμφανίζεται ως προασπιστής των γαλλικών αξιών, είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαγορεύσει το μαγιό που έχει διχάσει τη γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση και κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας σχεδόν όλον τον Αύγουστο.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας ακύρωσε την Παρασκευή την απαγόρευση των μπουρκίνι που είχε επιβληθεί σε πολλές παραλιακές πόλεις και κοινότητες με το αιτιολογικό ότι παραβίαζε τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Μετά την απόφαση αυτή, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ υποστήριξε ότι ένας νόμος που θα απαγόρευε τα μπουρκίνι θα ήταν αντισυνταγματικός.

Κλείσιμο
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, ο Σαρκοζί απάντησε: «Λοιπόν, τότε θα αλλάξουμε το Σύνταγμα. Το έχουμε αλλάξει καμιά τριανταριά φορές, δεν αποτελεί πρόβλημα».

Ο Σαρκοζί αγωνίζεται για να αυξήσει τη δημοτικότητά του καθώς στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προκριματικών για το χρίσμα του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων προηγείται μέχρι στιγμής ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης