ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζει μεγάλη ομιλία για την παράνομη μετανάστευση

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζει μεγάλη ομιλία για την παράνομη μετανάστευση

Διεμήνυσε το Σάββατο ότι θα αρχίσει να απελαύνει παράτυπους μετανάστες από την πρώτη ημέρα της πιθανής προεδρίας του

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζει μεγάλη ομιλία για την παράνομη μετανάστευση
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ότι θα εκφωνήσει μια σημαντική ομιλία σχετικά με την παράνομη μετανάστευση μεθαύριο Τετάρτη στην Αριζόνα.

Ο Τραμπ διεμήνυσε το Σάββατο ότι θα αρχίσει να απελαύνει παράτυπους μετανάστες από την πρώτη ημέρα της πιθανής προεδρίας του, επανερχόμενος στο ζήτημα μερικές ημέρες αφότου άφησε να εννοηθεί πως θα υιοθετήσει μια πιο επιεική προσέγγιση στο πρόβλημα και δεν θα υλοποιήσει την εξαγγελία του να απελάσει όλους τους παράτυπους μετανάστες, που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 11 εκατομμύρια, από τη χώρα.

Αυτή η διαφαινόμενη αλλαγή στάσης όμως επικρίθηκε από συντηρητικούς που θέλουν να τηρήσει τη δέσμευσή του, καθώς πήρε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων εν μέρει επειδή υποσχέθηκε σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό αλλά και την οικοδόμηση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Κλείσιμο
«Θα κάνω μια σημαντική ομιλία για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ την Τετάρτη στην ΜΕΓΑΛΗ πολιτεία της Αριζόνας. Μεγάλα πλήθη, αναζητούμε μεγαλύτερο χώρο», έγραψε ο Τραμπ – ο οποίος ανέλαβε μια ομιλία του για το μεταναστευτικό που ήταν προγραμματισμένο να εκφωνήσει την Πέμπτη στο Ντένβερ – στο μήνυμά του.

Σε άλλο τουίτ που ανήρτησε το βράδυ της Κυριακής ο Τραμπ ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Δημοκρατική αντίπαλός του, η Χίλαρι Κλίντον, πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω! Χίλαρι;», ανέφερε.

Σε μια ομιλία του προχθές Σάββατο στην Άιοβα, ο Τραμπ είπε ότι θα επιδιώξει να εφαρμοστεί ένα σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης ώστε οι μετανάστες να μην παραμένουν στις ΗΠΑ μετά τη λήξη της βίζας τους αλλά να απελαύνονται αμέσως, ενώ δεσμεύθηκε πως θα εμποδίσει τους παράτυπους μετανάστες να παίρνουν επιδόματα ή να θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

«Αν δεν ελέγχουμε τις ημερομηνίες λήξης των θεωρήσεων εισόδου, τα σύνορά μας θα μένουν ανοιχτά – είναι τόσο απλό», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης