Ερντογάν: Η καταδίωξη των τρομοκρατών θα είναι ανελέητη

Ερντογάν: Η καταδίωξη των τρομοκρατών θα είναι ανελέητη

Η Άγκυρα θέλει να διώξει το Ντάες από τη Συρία, διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος - Θα πολεμήσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τους Κούρδους και τους τζιχαντιστές, τόνισε

Ερντογάν: Η καταδίωξη των τρομοκρατών θα είναι ανελέητη
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
δήλωσε σήμερα ότι οι τουρκικές αρχές θα συνεχίσουν να καταδιώκουν ανελέητα κι αδιάκοπα τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην πόλη Γκαζιάντεπ όπου ένας βομβιστής αυτοκτονίας που πιστεύεται πως είχε την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτος επιτέθηκε εναντίον ενός γάμου νωρίτερα αυτόν τον μήνα και σκότωσε 54 ανθρώπους.

«Οι επιχειρήσεις μας εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων θα συνεχιστούν έως το τέλος» δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας, αναφέροντας ως εξτρεμιστικές οργανώσεις το Ισλαμικό Κράτος, τους Κούρδους μαχητές του PKK και τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Κλείσιμο
Η Τουρκία θέλει να πολεμήσει με την «ίδια αποφασιστικότητα» εναντίον των Κούρδων μαχητών και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαίωσε επιπλέον ο πρόεδρος της χώρας.
«Επιδεικνύουμε την ίδια αποφασιστικότητα» στη μάχη εναντίον του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στη Συρία όπως ακριβώς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε ο Ερντογάν.
«Δεν θα αποδεχθούμε καμία τρομοκρατική δραστηριότητα στα σύνορά μας ή κοντά σε αυτά» υπογράμμισε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Άγκυρα θέλει «να διώξει το Ντάες από τη Συρία» και κατόπιν πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε εκεί με αυτό το σκοπό στη Τζαράμπλους και τη Μπασίκα. Θα επιδείξουμε την ίδια υπευθυνότητα σε άλλες περιοχές εάν καταστεί αναγκαίο».
«Αναφορικά με την τρομοκρατική οργάνωση PYD στη Συρία, έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που νομίζουν ότι θα σπάσουν το ηθικό αυτής της χώρας θα δουν αύριο τις χειροβομβίδες των οποίων τράβηξαν την περόνη να εκρήγνυνται στα δικά τους χέρια» συνέχισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε επιπλέον ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους- κι οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μεταξύ άλλων από την πόλη της Τζαράμπλους.

«Οι άνθρωποι στους οποίους ανήκει επιστρέφουν» υπογράμμισε.
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής εφόσον η τουρκική Εθνοσυνέλευση δώσει το πράσινο φως.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Ερντογάν σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται θύματα της επίθεσης στο Γκαζιάντεπ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης