Κυβέρνηση της Νότιας Κορέας στους πολίτες: Αρχίστε να κάνετε παιδιά!

Κυβέρνηση της Νότιας Κορέας στους πολίτες: Αρχίστε να κάνετε παιδιά!

Έκτακτα μέτρα ύψους 50 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας - Θα είναι αρκετά ώστε να υπερκεράσουν την «εταιρική κουλτούρα» της ασιατικής χώρας;

Κυβέρνηση της Νότιας Κορέας στους πολίτες: Αρχίστε να κάνετε παιδιά!
Αντιμέτωπη με την γήρανση του πληθυσμού της και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας απευθύνει τώρα επείγουσα έκκληση στους πολίτες της να αρχίσουν να κάνουν μωρά.

Ανάμεσα στα «έκτακτα μέτρα» που πρόκειται να ληφθούν για την ενθάρρυνση των Νοτιοκορεατών να γίνουν γονείς για πρώτη φορά ή να μεγαλώσουν την οικογένειά τους είναι η οικονομική υποστήριξη των ζευγαριών που θέλουν να υποβληθούν σε θεραπείες γονιμότητας και η επέκταση της άδειας πατρότητας για τους άνδρες που θέλουν να αποκτήσουν και δεύτερο παιδί.

Σύμφωνα με την  εφημερίδα Korea Herald, τα μέτρα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας έπειτα από την πτώση 5,3% των γεννήσεων στους πρώτους πέντε μήνες του έτους, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο το 2016. «Η κυβέρνηση ετοίμασε αυτά τα έκτακτα μέτρα λόγω της απεγνωσμένης ανάγκης να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα», ανάφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα οι προσπάθειες του κράτους σε αυτόν τον τομέα έχουν πέσει στο κενό αφού το πρόβλημα επιδεινώνεται συνεχώς από τη δεκαετία του '60.

Τα νέα μέτρα πρόκειται να κοστίσουν στην κυβέρνηση της Ν. Κορέας περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι, όσες αλλαγές κι αν γίνουν στις επίσημες πολιτικές του κράτους, δεν είναι αρκετές ώστε να υπερκεράσουν την «εταιρική κουλτούρα» της χώρας, η οποία θεωρείται εύλογα εχθρική προς τη δημιουργία οικογένειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης