Ιταλία: Εγγόνια και παππούδες κάτω από τα ερείπια...

Ιταλία: Εγγόνια και παππούδες κάτω από τα ερείπια...

Πολλά παιδιά περνούσαν στα χωριά με τους παππούδες το καλοκαίρι τους - Από μια γειτονιά 13 κατοίκων, ανασύρθηκαν 22 νεκροί

Ιταλία: Εγγόνια και παππούδες κάτω από τα ερείπια...
Ο Εγκέλαδος βρήκε τους Ιταλούς όχι μόνο μέσα στη νύχτα, αλλά έτυχε και στις τελευταίες μέρες της καλοκαιρινής ραστώνης. Πολλά ήταν τα μικρά παιδιά που περνούσαν το καλοκαίρι στα χωριά των παππούδων τους, χωριά που τα φονικά 6,2 Ρίχτερ της περασμένης Τετάρτης ισοπέδωσαν τελείως. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε, οι διασώστες έχουν επισημάνει τον μεγάλο αριθμό των μικρών παιδιών κάτω από τα ερείπια και έλεγαν χαρακτηριστικά πως για τα χωριά αυτά, «χάθηκαν δύο γενιές».

Η Βίλμα και ο Πιέτρο φιλοξενούσαν την εγγονή τους Αριάνα, 15 ετών. Λίγες ώρες πριν το σεισμό είχε ανεβάσει το τελευταίο της ποστ στο facebook: «Ένας λόγος για να προτιμάτε τις κοντές. Οι κοντές κοπέλες είναι τόσο χαριτωμένες όταν φιλούν και σηκώνονται στις μύτες των ποδιών τους»... Κανείς τους δεν γλίτωσε από τα 6 Ρίχτερ.


Κλείσιμο

Η Ελίζα Καφίνι, 14 ετών, περνούσε κι αυτή το καλοκαίρι της με την γιαγιά της, στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο. Μαζί της ήταν και ο μικρός ξαδερφούλης της, μόλις οκτώ ετών. Βρέθηκαν και οι τρεις νεκροί κάτω από τα ερείπια του σπιτιού.



Ένα μόνο ζευγάρι νεαρής ηλικίας ζούσε στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο όλο το χρόνο. Η Μαρτίνα και ο Μασιμιλιάνο είχαν μετακομίσει «κυνηγημένοι» από τον σεισμό της Άκουιλα. Απέκτησαν ένα παιδάκι, 18 μηνών σήμερα, το νεότερο θύμα του σεισμού.



Σε ένα δωμάτιο του μικρού νοσοκομείου του Αματρίτσε, η ηθοποιός Αλεξάντρα Φιλοτέι αναρρώνει από τον τραυματισμό της. Προσπάθησε να σώσει τη μητέρα της που θάφτηκε κάτω από τα ερείπια... Άντεξε για έντεκα ώρες, τελικά όμως βρέθηκε με τα μάτια κλειστά.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην χτυπημένη από τον σεισμό περιοχή περιγράφουν ως τραγικές τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους όπου συγκεντρώνουν οι αρχές τα πτώματα που ανασύρουν από τα ερείπια, προκειμένου να αναγνωριστούν από τους συγγενείς τους. Καθένα έχει έναν αριθμό και περιμένει να πάρει όνομα μετά από την διαδικασία αυτή - κάτι που γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, καθώς τα φονικά Ρίχτερ της 24ης Αυγούστου ξεκλήρισαν ολόκληρες οικογένειες.



Χαρακτηριστικά της τραγωδίας που έπληξε την Κεντρική Ιταλία όσα  συνέβησαν στην συνοικία Σαλέτα του Αματρίτσε. Αριθμούσε μόλις 13 μόνιμους κατοίκους, κι όμως από τα ερείπια των παραδοσιακών κτηρίων ανασύρθηκαν 22 νεκροί. Τώρα έχει απομείνει ένα βουνό από χαλάσματα, από τα οποία ξεπροβάλλουν αντικείμενα της καθημερινότητας των κατοίκων, που πια δεν βρίσκονται εκεί...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης