Πορτογάλος πρωθυπουργός: Αδύναμοι χωρίς την ΕΕ απέναντι σε τρομοκρατία-προσφυγικό

Πορτογάλος πρωθυπουργός: Αδύναμοι χωρίς την ΕΕ απέναντι σε τρομοκρατία-προσφυγικό

Όπως συνέβη εδώ και 50 χρόνια, με την Ευρώπη μπορεί να έχουμε καλύτερες λύσεις για κάθε μία από αυτές τις απειλές" τόνισε ο Αντόνιο Κόστα

Πορτογάλος πρωθυπουργός: Αδύναμοι χωρίς την ΕΕ απέναντι σε τρομοκρατία-προσφυγικό
"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα των πολιτών", τόνισε ο σοσιαλιστής Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα μετά το τέλος της συνάντησης των σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι, παρουσία και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ως παρατηρητή.

Ο Αντόνιο Κόστα υπογράμμισε τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης "στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, την ανάγκη για κοινή διαχείριση της ροής των προσφύγων και τον τερματισμό των συγκρούσεων στο κατώφλι της Ευρώπης".

"Όπως συνέβη εδώ και 50 χρόνια, με την Ευρώπη μπορεί να έχουμε καλύτερες λύσεις για κάθε μία από αυτές τις απειλές. Χωρίς την Ευρώπη όλοι θα είμαστε πιο αδύναμοι για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις", δήλωσε ο Αντόνιο Κόστα.

Κλείσιμο
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες "πρέπει να δώσουν μια σαφή απάντηση" στα αιτήματα και τις επιθυμίες των πολιτών. "Η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει στα χέρια της τη μοίρα των πολιτών της στην ασφάλεια, στην οικονομική ανάπτυξη, και τη διασφάλιση κοινωνικού μοντέλου. Η Ευρώπη είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της σημερινής οικονομίας", υπογράμμισε.

Ο Αντόνιο Κόστα προειδοποίησε ότι "χωριστά, είμαστε όλοι πιο εύθραυστοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις" ενώ πρόσθεσε, "Δεν είναι πάντα εύκολο να είμαστε μαζί, όλοι το γνωρίζουμε, αλλά χωριστά ο καθένας από εμάς σίγουρα θα είναι σε χειρότερες συνθήκες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, την ανάγκη για κοινή διαχείριση της ροής προσφύγων. Η προσπάθεια πρεπει να είναι κοινή για να συμβάλλουμε στην επίλυση των διαφόρων συγκρούσεων που υπάρχουν στα σύνορα της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός Κόστα, που είναι επίσης και γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), μίλησε επίσης για την ανάγκη «να στηρίξει η ΕΕ την ανάπτυξη και να δώσει κοινή απάντηση σε μια εσωτερική αγορά που δεν θα δημιουργεί ανισορροπίες αλλά θα προωθεί την κοινή ευημερία για όλους. "

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης δήλωσε ότι η συνάντηση του Παρισιού χρησίμευσε ώστε οι ηγέτες να περάσουν το μήνυμα ότι «οι πολίτες αισθάνονται πώς υπάρχει πρόβλημα είτε με την ασφάλεια ή με την απασχόληση, ή τις προσδοκίες για το μέλλον, είτε με την υπεράσπιση του κοινωνικού μοντέλου, καθώς η Ευρώπη δεν έχει εκπληρώσει τη θεμελιώδη υπόσχεσή της για την προστασία των πολιτών". Προειδοποίησε δε ότι "αυτή η κατάσταση ώθησε τους Βρετανούς να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ενισχύει τους δεξιούς λαϊκιστές σε πολλές χώρες της Ευρώπης."
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης