Κούρδοι Συρίας: Επόμενη κίνηση η απελευθέρωση της Ράκα

Κούρδοι Συρίας: Επόμενη κίνηση η απελευθέρωση της Ράκα

"Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις μετακινήθηκαν προς ανατολάς κατά μήκος του Ευφράτη για να προετοιμαστούν για την απελευθέρωση της Ράκα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης των εν λόγω δυνάμεων

Κούρδοι Συρίας: Επόμενη κίνηση η απελευθέρωση της Ράκα
Η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα πως οι δυνάμεις της, που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης Μανμπίτζ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, επέστρεψαν στις βάσεις τους μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Σε δήλωση, που εξέδωσε η πολιτοφυλακή, αναφέρεται πως η στρατιωτική διοίκηση και όλες οι θέσεις, που ελέγχονταν από τη YPG, παραδόθηκαν στο συμμαχικό Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ, ενώ ο πολιτικός έλεγχος της πόλης είχε παραδοθεί στις 15 Αυγούστου σ' ένα πολιτικό συμβούλιο.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει χθες πως οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας πρέπει να επιστρέψουν ανατολικά του Ευφράτη μετά την κατάληψη της Μανμπίτζ, η οποία βρίσκεται δυτικά του ποταμού. Η Τουρκία έχει ζητήσει την απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων.

Κλείσιμο
Στη δήλωση της YPG δεν αναφέρεται πού βρίσκονται οι βάσεις. Το στρατιωτικό συμβούλιο και το πολιτικό συμβούλιο της Μανμπίτζ έχουν ανακοινώσει πως αποτελούνται από πολίτες της Μανμπίτζ.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους είχε δηλώσει πως οι υποστηριζόμενες από τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αποσύρθηκαν κατά μήκος του Ευφράτη για να προετοιμάσουν "την απελευθέρωση" της Ράκα, μιας πόλης που αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Το Ρόιτερς αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να πάρει άμεσα κάποιο σχόλιο από αξιωματούχους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

"Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις μετακινήθηκαν προς ανατολάς κατά μήκος του Ευφράτη για να προετοιμαστούν για την απελευθέρωση της Ράκα", έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος της επιχείρησης των εν λόγω δυνάμεων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είχαν κινηθεί δυτικά του Ευφράτη στο πλαίσιο μιας υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ επιχείρησης για την κατάληψη της πόλης Μανμπίτζ που ελεγχόταν από το Ισλαμικό Κράτος. Η κουρδική πολιτοφυλακή YPG αποτελεί ένα κρίσιμης σημασίας τμήμα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης