Τούρκος Υπουργός Άμυνας: Έχουμε δικαίωμα να διώξουμε τους Κούρδους από τα σύνορά μας

Τούρκος Υπουργός Άμυνας: Έχουμε δικαίωμα να διώξουμε τους Κούρδους από τα σύνορά μας

«Προς το παρόν δεν έχουν αποσυρθεί, παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τη διαδικασία αυτή, η υποχώρηση είναι σημαντική για εμάς», δήλωσε ο Φικρί Ισίκ

Τούρκος Υπουργός Άμυνας: Έχουμε δικαίωμα να διώξουμε τους Κούρδους από τα σύνορά μας
Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να επέμβει εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποσυρθούν γρήγορα ανατολικά του Ευφράτη, πιο μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ.

«Προς το παρόν δεν έχουν αποσυρθεί, παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τη διαδικασία αυτή, η υποχώρηση είναι σημαντική για εμάς», δήλωσε ο κ. Ισίκ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κατά τη δεύτερη ημέρα επίθεσης των Σύρων ανταρτών, που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό. Η επιχείρηση οδήγησε στην εκδίωξη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τη συριακή πόλη Τζαραμπλούς.

Ο κ. Ισίκ δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν απώλειες στις τάξεις των τουρκικών στρατευμάτων από την επίθεση.

Κλείσιμο
Με την επιχείρηση η Άγκυρα θέλει να αποτρέψει την κατάληψη της πόλης από κουρδικές πολιτοφυλακές και να ανοίξει έναν διάδρομο για τους μετριοπαθείς αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου τη μάχη της Αλ Μπαμπ, προπύργιου του Ι.Κ. στην επαρχία Χαλέπι. Αν καταλάβουν την πόλη αυτή, οι Κούρδοι θα μπορούν να ενώσουν τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό τους, από την Αφρίν μέχρι τις περιοχές τους στη βορειοανατολική Συρία.

«Ένα μικρό μέρος των SDF αποσύρθηκε ανατολικά του Ευφράτη. Όμως το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους βρίσκεται ακόμη δυτικά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικαλούμενος πηγές οι οποίες βρίσκονται επιτόπου.

«Οι Κούρδοι δεν θα εγκαταλείψουν το όνειρό τους (να ενώσουν τις αυτόνομες περιοχές τους), παρ΄όλες τις διεθνείς πιέσεις», πρόσθεσε.
Πηγές των ανταρτών και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι οι Σύροι αντάρτες που κατέλαβαν την Τετάρτη την Τζαραμπλούς από το Ισλαμικό Κράτος έχουν προωθηθεί 10 χλμ. νότια της μεθοριακής πόλης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζονται από Κούρδους και στις οποίες αντιτίθεται η Άγκυρα κατέλαβαν, στο μεταξύ, έως και 8 χιλιόμετρα εδάφους βόρεια, προφανώς στην προσπάθειά τους να προλάβουν την προώθηση των ανταρτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης