ΗΠΑ: Έρευνα των αρχών μετά τον θανάσιμο τραυματισμό κωφού οδηγού από αστυνομικό

ΗΠΑ: Έρευνα των αρχών μετά τον θανάσιμο τραυματισμό κωφού οδηγού από αστυνομικό

Ο άτυχος 29χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ενός οδικού ελέγχου την περασμένη Πέμπτη - Έκκληση προς τους πολίτες και τα ΜΜΕ να μη βγάζουν συμπεράσματα απηύθυνε ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Βόρειας Καρολίνας

ΗΠΑ: Έρευνα των αρχών μετά τον θανάσιμο τραυματισμό κωφού οδηγού από αστυνομικό
Έκκληση προς τους πολίτες και τα ΜΜΕ των ΗΠΑ να μην σπεύσουν να εξαγάγουν βιαστικά συμπεράσματα απηύθυνε ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Βόρειας Καρολίνας μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός κωφού οδηγού το οποίο πυροβόλησε και σκότωσε στέλεχος της Τροχαίας Εθνικών Οδών, ωσότου ολοκληρωθεί η έρευνα.

Τον οδηγό, τον Ντάνιελ Χάρις, ηλικίας 29 ετών, από το Σαρλότ, πυροβόλησε ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια ενός οδικού ελέγχου την περασμένη Πέμπτη. Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ μαίνεται η αντιπαράθεση στην χώρας σχετικά με την χρήση υπέρμετρης βίας εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Φρανκ Πέρι, επικεφαλής του πολιτειακού υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, δήλωσε ότι το περιστατικό ερευνάται από την εισαγγελία, την Τροχαία του Εθνικού Δικτύου και το Γραφείο Ερευνών της Πολιτείας.

Κλείσιμο
«Ας αποφύγουμε τις εικασίες και τα συμπεράσματα πριν από την ολοκλήρωση των ερευνών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ανεξάρτητους φορείς»
επισήμανε ο Πέρι σε μια ανακοίνωση χθες.

Η Τροχαία του Εθνικού Δικτύου σημείωσε από την πλευρά της σε μια ανακοίνωση ότι ένα στέλεχός της προσπάθησε να σταματήσει έναν οδηγό στον αυτοκινητόδρομο 485 που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Ο οδηγός διέφυγε και έπειτα από μια σύντομης διάρκειας καταδίωξη σταμάτησε το όχημά του στην άκρη του δρόμου και βγήκε έξω.

Οι δύο άνδρες «διαπληκτίστηκαν» και τότε ο αστυνομικός πυροβόλησε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Ο οδηγός ξεψύχησε επί τόπου.

Η Όντρια Μπρίτζες, ειδική πράκτορας του Γραφείου Ερευνών της Πολιτείας υπεύθυνη για την περιοχή του Σαρλότ, επιβεβαίωσε τα στοιχεία του οδηγού και τα στοιχεία του αστυνομικού, που ονομάζεται Τζερμάιν Σόντερς.

Ο Σόντερς έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται το υλικό από την κάμερα του περιπολικού και την κάμερα που είναι ενσωματωμένη στη στολή του αστυνομικού. Η οικογένεια του Χάρις απηύθυνε έκκληση τα στελέχη επιβολής του νόμου να εκπαιδεύονται στον τρόπο που θα αντιμετωπίζουν τους κωφούς οδηγούς.

«Η αστυνομία πρέπει να ευαισθητοποιηθεί για το πώς να επικοινωνεί με κωφούς ανθρώπους, πώς γίνεται αυτό και πώς θα αποφεύγει καταστάσεις όπως η συγκεκριμένη προκειμένου να μην συμβούν ξανά» είπε ο αδελφός του θύματος, Σαμ, που είναι επίσης κωφός, στον τηλεοπτικό σταθμό WSOC χρησιμοποιώντας τη νοηματική γλώσσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης