Ο Μπαράκ Ομπάμα στο πλευρό των πλημμυροπαθών στη Λουιζιάνα

Ο Μπαράκ Ομπάμα στο πλευρό των πλημμυροπαθών στη Λουιζιάνα

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότερες από 60.000 κατοικίες υπέστησαν καταστροφές

Ο Μπαράκ Ομπάμα στο πλευρό των πλημμυροπαθών στη Λουιζιάνα
Στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, το οποίο επλήγη από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, επισκέπτεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα επιθεωρήσει μία συνοικία που καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ θα έχει συναντήσεις και με κρατικούς αξιωματούχους, ώστε να καταρτιστεί ένα σχέδιο για τη βοήθεια και ανάκαμψη της περιοχής.

Οι κατακλυσμιαίες βροχές που είχαν ως αποτέλεσμα χείμαρροι ύψους έως 76 εκατοστών να σαρώσουν πολλές περιοχές της Λουιζιάνας χαρακτηρίστηκαν η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στις ΗΠΑ μετά την σούπερ καταιγίδα Σάντι το 2012. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότερες από 60.000 κατοικίες υπέστησαν καταστροφές.

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, κάτοικοι της Λουιζιάνας και πολίτες από άλλες περιοχές της χώρας είχαν προτρέψει την περασμένη εβδομάδα τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους να επισκεφθεί σύντομα την περιοχή.

Κλείσιμο


Ορισμένοι άσκησαν κριτική στον Μπαράκ Ομπάμα καθώς δεν διέκοψε τις διακοπές του, διάρκειας 2 εβδομάδων, στο Μάρθας Βίνεγιαρντ στη Νέα Αγγλία προκειμένου να σπεύσει στην πληγείσα περιοχή. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίες περιόδευσε στην πολιτεία την Παρασκευή, επισήμανε από την πλευρά του ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έπρεπε να είχε επισκεφθεί τη Λουιζιάνα νωρίτερα.

Την Τρίτη, ο μεγιστάνας έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter:
«Ο πρόεδρος Ομπάμα θα έπρεπε να είχε πάει στη Λουιζιάνα πριν από ημέρες, αντί να παίζει γκολφ. Τόσο λίγα, τόσο αργά!».

Ωστόσο ο κυβερνήτης του Δημοκρατικού Κόμματος Τζον Μπελ Έντουαρντς είχε ζητήσει από τον Αμερικανό πρόεδρο να περιμένει λίγες εβδομάδες προτού επισκεφθεί τους πλημμυροπαθείς. Οι επισκέψεις του προέδρου απαιτούν μια τεράστια κινητοποίηση των στελεχών της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) αλλά και τη δέσμευση αξιωματούχων των τοπικών δυνάμεων επιβολής του νόμου που ενδεχομένως θα ήταν απαραίτητοι για να προσφέρουν βοήθεια την επόμενη ημέρα της καταστροφής. Ο κυβερνήτης επιπλέον ζήτησε από τον Τραμπ να μην επισκεφθεί την πολιτεία για λόγους δημοσιότητας.



«Νομίζω ότι ο πρόεδρος είναι συνηθισμένος στους ανθρώπους που επιχειρούν να αποκομίσουν πολιτικά κέρδη ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν πρέπει να το κάνουν» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της πτήσης με το προεδρικό αεροσκάφος.

Ο Έρνεστ ανέφερε ότι εγκρίθηκε ως ομοσπονδιακή βοήθεια ποσό άνω των 120 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να μπορέσουν οι κάτοικοι της Λουιζιάνας καταρχάς να πληρώσουν τα δωμάτια των ξενοδοχείων που διαμένουν, να αγοράσουν τρόφιμα και να καλύψουν τα έξοδα για τις επείγουσες εργασίες επισκευής των σπιτιών τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης