Η τρομοκρατία έπληξε τον τουρισμό στη Γαλλία

Η τρομοκρατία έπληξε τον τουρισμό στη Γαλλία

Μεγάλες επιπτώσεις και από τις πλημμύρες και τις διαδηλώσεις για τον εργατικό νόμο

Η τρομοκρατία έπληξε τον τουρισμό στη Γαλλία
Η Γαλλία έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Παρίσι, Νίκαια και σε άλλα μεμονωμένα περιστατικά. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση. Η Γαλλία, ωστόσο, πληρώνει τις συνέπειες της τρομοκρατικής δράσης και σε άλλα επίπεδα και δη σε οικονομικό. Όπως έγινε γνωστό, ο τουρισμός έχει παρουσιάσει σημαντική πτώση, προκαλώντας μεγάλες οικονομικές απώλειες, τόσο στο εισόδημα των ιδιωτών, όσο και στα έσοδα του κράτους.

Ο αριθμός των τουριστών στη Γαλλία μειώθηκε κατά 7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. «Οι αφίξεις των τουριστών μειώθηκαν κατά 7% από το ξεκίνημα του έτους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, ωστόσο, ότι βάσει της έρευνας που έγινε, οι επιπτώσεις στον τουρισμό δεν προέρχονται μόνο από την τρομοκρατία. Σε αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλαν οι σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, αλλά και οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια για τον εργατικό νόμο.

Κλείσιμο
Το Παρίσι παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερη πτώση στον αριθμό των τουριστών, καθώς το ποσοστό ανεβαίνει στο 11,4%. Οι απώλειες μόνο για την πρωτεύουσα υπολογίζονται στο ένα δισ. ευρώ. Ακόμη πιο αναλυτικά, υπήρξε 42% απώλεια σε Γιαπωνέζους τουρίστες, 35% σε Ρώσους και 27% σε Ιταλούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης