Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι ο Γκιουλέν χρηματοδοτούσε Αμερικανούς πολιτικούς

Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι ο Γκιουλέν χρηματοδοτούσε Αμερικανούς πολιτικούς

Σύμφωνα με την ταινία η οργάνωση του ιεροκήρυκα κάλυπτε τα έξοδα για τα ταξίδια γερουσιαστών και άλλων αξιωματούχων στην Τουρκία  

Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι ο Γκιουλέν χρηματοδοτούσε Αμερικανούς πολιτικούς
Η οργάνωση του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Πενσιλβάνια λέγεται πως κάλυπτε τα έξοδα δεκάδων Αμερικανών πολιτικών ώστε να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ με τίτλο «Killing Ed», σύμφωνα με το οποίο η οργάνωση FETÖ χορηγούσε Αμερικανούς αξιωματούχους για να μεταβούν στην Τουρκία ανάμεσα στο 2006 και το 2013.

Όπως αναφέρει η τουρκική Sabah η λίστα συμπεριλαμβάνει γερουσιαστές, μέλη του Κογκρέσου, δημάρχους, δικαστές, αστυνομικούς και άλλους αξιωματούχους, ενώ το κόστος για κάθε ταξίδι υπολογίζεται στα 15.000 με 30.000 δολάρια.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρότι οι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν οποιαδήποτε δωρεά, το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει ότι αυτά τα ταξίδια δεν καταχωρήθηκαν ως δωρεές, αλλά ως «φιλικές κινήσεις» ή «εκπαιδευτικές δραστηριότητες».

Εντούτοις, το USA Today επισημαίνει πως κανένα μέλος του Κογκρέσου δεν έλαβε ιδιωτική χορηγία για ταξίδι στην Τουρκία από τον Μάιο του 2015, με την εξαίρεση ενός μέλους του Κογκρέσου που ταξίδεψε τον περασμένο Αύγουστο με τη χορηγία μίας νορβηγικής οργάνωσης.

Η τουρκική Sabah συμπληρώνει από την άλλη, ότι αρμόδιο γραφείο του αμερικανικού Κογκρέσου αποκάλυψε ότι η οργάνωση του Γκιουλέν απέκρυψε την πραγματική πηγή χρηματοδότησης για περίπου 200 ταξίδια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης