Μέρκελ: Γυναίκα με μπούρκα έχει λίγες πιθανότητες να ενσωματωθεί στην κοινωνία μας

Μέρκελ: Γυναίκα με μπούρκα έχει λίγες πιθανότητες να ενσωματωθεί στην κοινωνία μας

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό του κόμματός της κλιμακώνεται η αντιπαράθεση σε σχέση με το ζήτημα, καθώς πολλά κορυφαία στελέχη εκφράζουν διαμετρικά αντίθετη άποψη από αυτή της κυβέρνησης

Μέρκελ: Γυναίκα με μπούρκα έχει λίγες πιθανότητες να ενσωματωθεί στην κοινωνία μας
Ναι μεν... αλλά από την Άνγκελα Μέρκελ για τη χρήση μπούρκας...

Η Γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε εναντίον μιας γενικευμένης απαγόρευσης της μπούρκας στη Γερμανία, προειδοποίησε ωστόσο ότι η χρήση του χαρακτηριστικού ενδύματος των γυναικών μουσουλμάνων εμποδίζει την ενσωμάτωσή τους στη γερμανική κοινωνία.

Σε συνέντευξή της στο δίκτυο RedaktionsNetzwerk Deutschland, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι στηρίζει απόλυτα τη θέση που έχει εκφράσει ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ εναντίον της απαγόρευσης της μπούρκας. Τόνισε ωστόσο ότι «μια πλήρως καλυμμένη γυναίκα έχει λίγες πιθανότητες να ενσωματωθεί στη Γερμανία».

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό του κόμματός της κλιμακώνεται η αντιπαράθεση σε σχέση με το ζήτημα, καθώς πολλά κορυφαία στελέχη εκφράζουν διαμετρικά αντίθετη άποψη από αυτή της κυβέρνησης. «Το απορρίπτουμε. Δεν ταιριάζει στη χώρα μας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Πέτερ Τάουμπερ, ενώ ανάλογες απόψεις εκφράζουν οι χριστιανοδημοκράτες υπουργοί Εσωτερικών των κρατιδίων που συναντώνται σήμερα με τον κ. Ντε Μεζιέρ. «Είμαστε αντίθετοι στη χρήση της μπούρκας στην Γερμανία - δεν έχει θέση στη χώρα μας και δεν συνάδει με την αντίληψή μας περί του ρόλου της γυναίκας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.
Κλείσιμο

Διευκρίνισε ακόμη ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν μπούρκα και προσέρχονται σε γερμανικές δημόσιες υπηρεσίες π.χ. για να τελέσουν τον γάμο τους, πρέπει να δείξουν το πρόσωπό τους. Τόσο όμως ο κ. Ντε Μεζιέρ όσο και η ίδια η κυρία Μέρκελ παραδέχονται ότι μια γενικευμένη απαγόρευση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιβληθεί, καθώς αποτελεί «περίπλοκο πολιτικό και νομικό θέμα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης